Skala rotsellerin och riv den på rivjärnets grova sida. Eller ännu bättre: Riv sellerin fint i en matberedare, om du har en – i tunna och långa strimlor.
Skala löken och skär i små tärningar. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs selleri och lök i 4 minuter, samtidigt som du rör runt.
Om du märker att det bränns så skruva ner värmen, men annars går det bra med hög värme.
Rör ut buljongen i vattnet och häll över selleri- och lökblandningen.
Lägg sedan i parmesanost och citronskal och smaka av med salt och peppar. Rör om i 1 minut och låt sedan blandningen sjuda i 5 minuter på låg värme.
Dela tomaterna och baka i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
Vänd jätteräkorna i chili, vitlök, olja och lite salt. Stek dem i pannan i 3–5 minuter och rör i finhackad koriander.
Servera selleri- och lökblandningen, de bakade tomaterna och jätteräkorna separat i en skål eller på en tallrik.