Rodotto med tigerräkor

50 minuter
325,5 kcal

Testa en annorlunda version av risotto helt utan ris men med riven selleri. Servera den med stekta tigerräkor och ungsbakade tomater.

Rodotto med tigerräkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ rotselleri
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk örtbuljong
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 2 msk riven parmesan
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar
  • Skal från ¼ ekologisk citron

Topping

  • 200 g tropiska jätteräkor (ASC-märkta)
  • ½ tsk finhackad färsk chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 nypa havssalt
  • 2 msk färsk koriander
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

  • Skala rotsellerin och riv den på rivjärnets grova sida. Eller ännu bättre: Riv sellerin fint i en matberedare, om du har en – i tunna och långa strimlor.

  • Skala löken och skär i små tärningar. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs selleri och lök i 4 minuter, samtidigt som du rör runt.

  • Om du märker att det bränns så skruva ner värmen, men annars går det bra med hög värme.

  • Rör ut buljongen i vattnet och häll över selleri- och lökblandningen.

  • Lägg sedan i parmesanost och citronskal och smaka av med salt och peppar. Rör om i 1 minut och låt sedan blandningen sjuda i 5 minuter på låg värme.

  • Dela tomaterna och baka i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

  • Vänd jätteräkorna i chili, vitlök, olja och lite salt. Stek dem i pannan i 3–5 minuter och rör i finhackad koriander.

  • Servera selleri- och lökblandningen, de bakade tomaterna och jätteräkorna separat i en skål eller på en tallrik.