Rodotto med tigerräkor

Testa en annorlunda version av risotto helt utan ris men med riven selleri. Servera den med stekta tigerräkor och ungsbakade tomater.

8 oktober 2015 av Michelle Kristensen

Rodotto

2 personer

½ rotselleri
1 lök
1 msk olivolja
1 tsk örtbuljong
1½ dl ljummet vatten
2 msk riven parmesan
½ tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar
Skal från ¼ ekologisk citron

Topping

200 g tropiska jätteräkor (ASC-märkta)
½ tsk finhackad färsk chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 nypa havssalt
2 msk färsk koriander
10 körsbärstomater


Gör så här

  • Skala rotsellerin och riv den på rivjärnets grova sida. Eller ännu bättre: Riv sellerin fint i en matberedare, om du har en – i tunna och långa strimlor.
  • Skala löken och skär i små tärningar. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs selleri och lök i 4 minuter, samtidigt som du rör runt.
  • Om du märker att det bränns så skruva ner värmen, men annars går det bra med hög värme.
  • Rör ut buljongen i vattnet och häll över selleri- och lökblandningen.
  • Lägg sedan i parmesanost och citronskal och smaka av med salt och peppar. Rör om i 1 minut och låt sedan blandningen sjuda i 5 minuter på låg värme.
  • Dela tomaterna och baka i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
  • Vänd jätteräkorna i chili, vitlök, olja och lite salt. Stek dem i pannan i 3–5 minuter och rör i finhackad koriander.
  • Servera selleri- och lökblandningen, de bakade tomaterna och jätteräkorna separat i en skål eller på en tallrik.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar