Svart quinoasallad
Quinoasallad med tofusticks, aubergine, feta och apelsin - full med vitaminer och mineraler.
Quinoasallad med tofusticks, aubergine, feta och apelsin - full med vitaminer och mineraler.
Du ger kroppen en riktig vitamininjektion när du äter denna goda sallad med svart quinoa.
Skär tofun i stavar och klappa dem torra i en kökshandduk. Vispa ägget. Hacka jordnötterna mycket fint, blanda sedan med paprika och cayennepeppar.
Doppa tofustavarna i ägget och sedan ner jordnötsblandningen. Lägg stavarna på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
Dela hokkaidopumpan och kärna ur. Skala pumpan och skär den i tunna klyftor. Pensla klyftorna med olivolja och baka dem i ugnen i 25–30 minuter i 175 grader.
Skär auberginen i mycket tunna skivor och stek dem i grillpannan med lite olja tills de får lite färg.
Blanda alla ingredienserna till dressingen och gör iordning salladen. Garnera med basilika och strö över fetaost.
LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa
LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa
På vår sajt och i vår app får du bl a: