Svart quinoasallad

1 timme
386 kcal

Quinoasallad med tofusticks, aubergine, feta och apelsin - full med vitaminer och mineraler.

Du ger kroppen en riktig vitamininjektion när du äter denna goda sallad med svart quinoa.

Svart quinoasallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Tofu

  • 140 g tofu
  • 2 litet ägg
  • 26 g jordnötter
  • 2 tsk paprika
  • 2 nypa cayennepeppar

Sallad

  • 400 g hokkaidopumpa
  • 24 g fetaost
  • 1 dl svart quinoa, kokad
  • 100 g aubergine
  • 2 tsk olivolja till stekning
  • Röd basilika till garnering

Dressing

  • 20 g Saft och skal från ekologisk citron
  • 24 g Saft och skal från ekologisk apelsin
  • 34 g Saft och skal från ekologisk grapefrukt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 2 nypa salt
  • 1 tsk akaciahonung

Gör så här:

  • Skär tofun i stavar och klappa dem torra i en kökshandduk. Vispa ägget. Hacka jordnötterna mycket fint, blanda sedan med paprika och cayennepeppar.

  • Doppa tofustavarna i ägget och sedan ner jordnötsblandningen. Lägg stavarna på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15–20 minuter.

  • Dela hokkaidopumpan och kärna ur. Skala pumpan och skär den i tunna klyftor. Pensla klyftorna med olivolja och baka dem i ugnen i 25–30 minuter i 175 grader.

  • Skär auberginen i mycket tunna skivor och stek dem i grillpannan med lite olja tills de får lite färg.

  • Blanda alla ingredienserna till dressingen och gör iordning salladen. Garnera med basilika och strö över fetaost.

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa