Du ger kroppen en riktig vitamininjektion när du äter denna goda sallad med svart quinoa.

Svart quinoasallad

Quinoasallad med tofusticks, aubergine, feta och apelsin - full med vitaminer och mineraler.

Svart quinoasallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

Tid totalt: 1 timme

INGREDIENSER

Tofu

70 g tofu

1 litet ägg

13 g jordnötter

1/5 tsk paprika

1 nypa cayennepeppar

Sallad

200 g hokkaidopumpa

12 g fetaost

½ dl svart quinoa, kokad

50 g aubergine

1 tsk olivolja till stekning

Röd basilika till garnering

Dressing

Saft och skal från ⅛ ekologisk citron

Saft och skal från ⅛ ekologisk apelsin

Saft och skal från ⅛ ekologisk grapefrukt

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 nypa salt

½ tsk akaciahonung

Gör så här:

  • Skär tofun i stavar och klappa dem torra i en kökshandduk. Vispa ägget. Hacka jordnötterna mycket fint, blanda sedan med paprika och cayennepeppar.
  • Doppa tofustavarna i ägget och sedan ner jordnötsblandningen. Lägg stavarna på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
  • Dela hokkaidopumpan och kärna ur. Skala pumpan och skär den i tunna klyftor. Pensla klyftorna med olivolja och baka dem i ugnen i 25–30 minuter i 175 grader.
  • Skär auberginen i mycket tunna skivor och stek dem i grillpannan med lite olja tills de får lite färg.
  • Blanda alla ingredienserna till dressingen och gör iordning salladen. Garnera med basilika och strö över fetaost.

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

näringsinnehåll per person

Energi: 386 kcal

Protein: 19 g

Fett: 26 g

Kolhydrat: 23 g

Kostfiber: 5,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar