Du ger kroppen en riktig vitamininjektion när du äter denna goda sallad med svart quinoa.

Svart quinoasallad

Quinoasallad med tofusticks, aubergine, feta och apelsin - full med vitaminer och mineraler.

6 januari 2014 av I FORM-redaktionen

1 person

Tofu

70 g tofu
1 litet ägg
13 g jordnötter
1/5 tsk paprika
1 nypa cayennepeppar

Sallad

200 g hokkaidopumpa
12 g fetaost
½ dl svart quinoa, kokad
50 g aubergine
1 tsk olivolja till stekning
Röd basilika till garnering

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

Dressing

Saft och skal från ⅛ ekologisk citron
Saft och skal från ⅛ ekologisk apelsin
Saft och skal från ⅛ ekologisk grapefrukt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1 nypa salt
½ tsk akaciahonung

Gör så här:

  • Skär tofun i stavar och klappa dem torra i en kökshandduk. Vispa ägget. Hacka jordnötterna mycket fint, blanda sedan med paprika och cayennepeppar.
  • Doppa tofustavarna i ägget och sedan ner jordnötsblandningen. Lägg stavarna på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
  • Dela hokkaidopumpan och kärna ur. Skala pumpan och skär den i tunna klyftor. Pensla klyftorna med olivolja och baka dem i ugnen i 25–30 minuter i 175 grader.
  • Skär auberginen i mycket tunna skivor och stek dem i grillpannan med lite olja tills de får lite färg.
  • Blanda alla ingredienserna till dressingen och gör iordning salladen. Garnera med basilika och strö över fetaost.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar