Funky dog i lilla spetskålswrap

20 minuter
586 kcal

"Korv med bröd” med spetskål, kycklingkorv, röd paprika, cornichoner, salladslök och senapsdressing.

Funky dog i lilla spetskålswrap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 spetskålsblad, stora och gärna lila
  • 4 kycklingkorvar eller andra magra korvar
  • ½ paprika, röd
  • vårlökar
  • 6 cornichoner

Senapsdressing

  • ½ msk dijonsenap
  • ½ tsk akaciahonung
  • 1 msk skyr eller kvarg
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Stek korvarna i en stekpanna.
  • Pressa vitlöken och blanda med de övriga ingredienserna till dressingen. Rör ihop.
  • Skär paprika i strimlor, skär vårlöken fint, häll av cornichonerna och dela dem på längden.
  • Ta de fyra spetskålsbladen och skär bort den nedersta, hårda stjälken.
  • Placera två korvar på mitten av varje kålblad. Häll över dressingen och fördela paprika, lök och cornichoner ovanpå.

LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssallader

TIPS! Du kan använda de flesta kålbladen som “korvbröd”, men lila spetskål eller rödkål är jättegott.