Testa I FORMs goda recept med kål - vi lovar att du aldrig kommer se på bladen på samma sätt igen.

Krispig kål i 4 varianter

När vi på I FORM talar om kål, då menar vi inte den överkokta eller sönderhackade varianten! Här serverar vi saftig kål med tuggmotstånd, härligt kryddad och med läckra tillbehör!

24 november 2014 av Anne Larsen

Därför ska du äta kål

Kål har ett oförtjänt dåligt rykte som en slibbig överkokt mormorrätt som inte gör mycket mer än att ge gaser i magen. Men detta kunde inte vara längre från sanningen! Det finns mängder av goda anledningar att äta kål. Kål förebygger hjärt-kärl-sjukdommar, minskar risken att drabbas av diabetes och skyddar mot cancer. Utöver detta innehåller kål stora mängder C-vitamin, få kalorier och mycket fibrer. Du som undviker att äta kål eftersom det ger gaser i magen kan också tänka om. Det är nämligen värst i början. Om du äter kål regelbundet vänjer sig ditt tarmsystem vilket gör att gasbildningen minskar. Innan du nått dit kan du försöka att blanchera kålen och frysa den ett par dagar innan du äter den. Det hjälper till för att hämma gasproduktionen. Så glöm alla dåliga ursäkter och njut av bittra kålhuvudenas många nyttiga fördelar och få en smakupplevelse samidigt. Här under hittar du 4 recept med kål i kombination med härliga kryddor och tillbehör.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar