- Skär rödlöken i fina tärningar. Stek dessa mjuka och glansiga i oljan.
- Lägg i fläskfilén i grytan och blanda väl.
- Bind ihop rosmarinen med en bomullstråd och lägg den i grytan ihop med grönsaksbuljongen så filéerna täcks.
- Låt nu filéerna sjuda i 75 minuter.
- Hacka kålen fint. Skär rödlök i fina tärningar, som steks mjuka i 1 msk olja. Lägg i kålen tillsammans med vinäger och äpple i fina tärningar och apelsinsaft och -skal.
- Låt kålen sjuda i 15 minuter och rör ner sirap eller honung. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka radicchion fint och stek den på hög värme snabbt i 1 tsk olja.
- Blanda i radicchion i den varma kålen.
- Linserna sköljs och kokas enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera den varma kålen med linser och filéerna tillsammans med rosmarin och dekorera med myntablad.
Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.
LÄS OCKSÅ: Rödkål – röd, rund och sund