Säg hej till en kommande favoriträtt.

Fläskfilé på rödkål

Härlig rätt med fläskfilé och linser på en botten av spröd rödkål.

24 november 2014 av Anne Larsen

2 personer

50 g gröna linser
1 liten näve färsk mynta (eller bredbladig persilja)

Fläskfilén

1 liten rödlök
1 msk jungfruolja
4 bitar mager fläskfilé
1 litet knippe rosmarin(eller 1 tsk torkad)
Grönsaksbuljong

Kålen

¼ rödkål
1 liten rödlök
1 msk extra jungfruolja
1 msk rödvinsvinäger/äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 äpple
Saft och skal av en ekologisk apelsin
2 tsk agavesirap (eller akaciahonung)
Havssalt och nymalen peppar
1 liten radicchio
1 tsk extra jungfru­olja


Gör så här

  • Skär rödlöken i fina tärningar. Stek dessa mjuka och glansiga i oljan.
  • Lägg i fläskfilén i grytan och blanda väl.
  • Bind ihop rosmarinen med en bomullstråd och lägg den i grytan ihop med grönsaksbuljongen så filéerna täcks.
  • Låt nu filéerna sjuda i 75 minuter.
  • Hacka kålen fint. Skär rödlök i fina tärningar, som steks mjuka i 1 msk olja. Lägg i kålen tillsammans med vinäger och äpple i fina tärningar och apelsin­saft och -skal.
  • Låt kålen sjuda i 15 minuter och rör ner sirap eller honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka radicchion fint och stek den på hög värme snabbt i 1 tsk olja.
  • Blanda i radicchion i den varma kålen.
  • Linserna sköljs och kokas enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Servera den varma kålen med linser och filéerna tillsammans med rosmarin och dekorera med myntablad.

Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar