Skölj och blötlägg bönorna i minst 8 timmar.
Skölj dem noga och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten i 35 minuter.
Ett mycket bra tips är att koka en större mängd bönor och förvara dem i frysen. 100 g torkade bönor motsvarar 200 g blötlagda och kokta.
Skölj kålen noga och lägg bladen på en skärbräda. Skär loss stjälkarna cirka fem cm från rotänden och kasta bort den. Skär sedan kålen i små fyrkantiga munsbitar.
Skiva vitlöksklyftorna i lövtunna skivor på ett rivjärn. Stek dem sedan gyllene i olivolja i en soppgryta. Lägg i peperoncino. Blanda väl.
Lägg i kålen ihop med en nypa salt och rör om i några minuter.
Lägg i tomaterna, fyll burken med vatten två gånger och häll i. Låt nu soppan sjuda i 10 minuter.
Lägg i bönorna och låt soppan sjuda färdigt i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan med en stavmixer på cirka fem ställen. Soppan ska inte vara helt mixad, utan den ska vara lite rustik i konsistensen.
Servera den varma soppan med riven parmesan.