Kycklingpaella med korngryn
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
1 kyckling (dela den i 8 bitar eller köp en styckad kyckling, eller 4 filéer och skär varje filé i två bitar)
2 msk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
12 tunna skivor chorizo
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk stark paprikakrydda
200 g korngryn, alternativt dinkelgryn
1 burk körsbärstomater
0,5 l kyckling- och/eller grönsaksbuljong
200 g färska ärtor eller extrafina från frysen
12 svarta oliver med kärna
Lite färsk oregano, alternativt basilika
Lite färsk mynta, alternativt basilika
- Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.
- Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.
- Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.
- Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.
- Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.
- Garnera med oliver och örtkryddor.
näringsinnehåll per person
Protein: 36,8 g
Fett: 14,8 g
Kolhydrat: 52,2 g
Kostfiber: 8 g