Kycklingpaella med korngryn
En spansk klassiker med et nordisk twist.
En spansk klassiker med et nordisk twist.
Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan.
Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.
Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.
Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.
Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.
Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.
Garnera med oliver och örtkryddor.
Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.