Kycklingpaella med korngryn
En spansk klassiker med et nordisk twist.
En spansk klassiker med et nordisk twist.
Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan.
Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.
Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.
Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.
Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.
Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.
Garnera med oliver och örtkryddor.