Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan.

Kycklingpaella med korngryn

En spansk klassiker med et nordisk twist.

Kycklingpaella med korngryn

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 35 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

1 kyckling (dela den i 8 bitar eller köp en styckad kyckling, eller 4 filéer och skär varje filé i två bitar)

2 msk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

12 tunna skivor chorizo

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 tsk stark paprikakrydda

200 g korngryn, alternativt dinkelgryn

1 burk körsbärstomater

0,5 l kyckling- och/eller grönsaksbuljong

200 g färska ärtor eller extrafina från frysen

12 svarta oliver med kärna

Lite färsk oregano, alternativt basilika

Lite färsk mynta, alternativt basilika


  • Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.
  • Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.
  • Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.
  • Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.
  • Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.
  • Garnera med oliver och örtkryddor.

näringsinnehåll per person

Protein: 36,8 g

Fett: 14,8 g

Kolhydrat: 52,2 g

Kostfiber: 8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar