Kycklingpaella med korngryn

45 minuter

En spansk klassiker med et nordisk twist.

Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan.

Kycklingpaella med korngryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kyckling (dela den i 8 bitar eller köp en styckad kyckling, eller 4 filéer och skär varje filé i två bitar)
  • 1 msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 6 tunna skivor chorizo
  • ½ gul lök
  • vitlöksklyftor
  • ½ tsk stark paprikakrydda
  • 100 g korngryn, alternativt dinkelgryn
  • ½ burk körsbärstomater
  • l kyckling- och/eller grönsaksbuljong
  • 100 g färska ärtor eller extrafina från frysen
  • 6 svarta oliver med kärna
  • Lite färsk oregano, alternativt basilika
  • Lite färsk mynta, alternativt basilika

Så här gör du

  • Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.

  • Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.

  • Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.

  • Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.

  • Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.

  • Garnera med oliver och örtkryddor.