Nyttiga recept Middag Kycklingpa... Kycklingpaella med korngryn 45 minuter En spansk klassiker med et nordisk twist. Av Anne Larsen 19 juli 2016 PAELLA – Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan. Kycklingpaella med korngryn Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ kyckling (dela den i 8 bitar eller köp en styckad kyckling, eller 4 filéer och skär varje filé i två bitar) 1 msk extra jungfruolivolja Havssalt och nymalen svartpeppar 6 tunna skivor chorizo ½ gul lök 1½ vitlöksklyftor ½ tsk stark paprikakrydda 100 g korngryn, alternativt dinkelgryn ½ burk körsbärstomater l kyckling- och/eller grönsaksbuljong 100 g färska ärtor eller extrafina från frysen 6 svarta oliver med kärna Lite färsk oregano, alternativt basilika Lite färsk mynta, alternativt basilika Så här gör du Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan. Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper. Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar. Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong. Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av. Garnera med oliver och örtkryddor. TomatÄrterKyckling