Byt ut vitt ris mot korngryn i paellan.

Kycklingpaella med korngryn

En spansk klassiker med et nordisk twist.

20 juli 2016 av Anne Larsen

(4 personer)

1 kyckling (dela den i 8 bitar eller köp en styckad kyckling, eller 4 filéer och skär varje filé i två bitar)
2 msk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
12 tunna skivor chorizo
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk stark paprikakrydda
200 g korngryn, alternativt dinkelgryn
1 burk körsbärstomater
0,5 liter kyckling- och/eller grönsaksbuljong
200 g färska ärtor eller extrafina från frysen
12 svarta oliver med kärna
Lite färsk oregano, alternativt basilika
Lite färsk mynta, alternativt basilika

  • Om du har valt kyckling med skinn, ska det tas bort. Gnid in köttet med 1 msk olja, salta och peppra och bryn det i en stekpanna. Lägg det åt sidan.
  • Stek chorizoskivorna så att de blir lätt gyllne och spröda och lägg dem på fettsugande papper.
  • Hacka och sautera lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills det blir mjukt och blankt. Tillsätt paprika och lite salt och peppar.
  • Lägg kycklingen, chorizon och (sköljda) korngryn i en kastrull. Blanda ordentligt och tillsätt tomater och buljong.
  • Låt rätten sjuda i knappt 20 minuter, tills korngrynen är kokta men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt ärtorna och värm dem ordentligt. Smaka av.
  • Garnera med oliver och örtkryddor.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar