Kyckling med gremolata och palmkål

25 minuter
271 kcal

Laga grön och vinterinspirerad kvällsmat med kyckling och palmkål, kryddig och god så att du kan hålla värmen. Läs hur du gör här.

Kyckling med kryddig palmkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 ekocitron
  • 1 litet knippe bredbladig persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippa /300 g palmkål, savoykål eller grönkål
  • ½ tsk malda torkade chiliflingor

Så gör du:

  • Badda kycklingen torr, gnid med olivolja och grilla eller stek den.

  • Krydda med salt och peppar.

  • Gör gremolatan: Riv citronskalet fint, skär/pressa 1 vitlöksklyfta fint och blanda med 2 msk hackad persilja.

  • Skölj kålen och skär bort den nedre delen, ca 5 cm.

  • Ta bort mittsträngen och skär kålen i stora tärningar.

  • Skölj igen och slunga den torr.

  • Skär de 2 återstående vitlöksklyftorna i mycket fina skivor.

  • Stek dem gyllene i 1 msk olivolja och lägg sedan upp på hushållspapper.

  • Stek kålen i samma olja, krydda med chili och smaka av med salt.

  • Blanda kål och vitlök.

  • Servera kycklingen med gremolata och kål med vitlökschips och chili.

Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background