Kycklingsallad med frukt och grönt

30 minuter
380 kcal

Den här fräscha kycklingsalladen är perfekt i alla sammanhang. Och så tar den bara 30 minuter att laga.

Tallrik med sallad.

Sallad med kyckling, jordgubbar och pinjekärnor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 msk pinjekärnor
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 100 g sallad, t ex roman, rosso, rosé och liknande
  • 10 jordgubbar
  • 2 msk dressing

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • dl rödvinsvinäger/äppelcidervinäger
  • 2 dl olja, valnöts-, avokado-, oliv- eller rapsolja
  • Havssalt och svartpeppar

Så lagar du kycklingsallad med frukt och grönt

  • Rosta kärnorna i en torr panna.

  • Stek kycklingfiléerna i olja, först på hög värme, gyllene på båda sidorna, och färdiga på medelvärme, ca 7-8 minuter på varje sida.

  • Salta de färdigstekta filéerna en aning och låt svalna.

  • Gör i ordning salladerna, dela dem som du önskar, skölj och slunga dem torra.

  • Rensa jordgubbarna och dela i halvor eller fjärdedelar.

  • Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.

  • Servera salladen med skivor av kyckling, bär och pinje­kärnor och häll dressingen över, eller servera den vid sidan av.