Tallrik med sallad.
© Wichmann+bendtsen

Kycklingsallad med frukt och grönt

Den här fräscha kycklingsalladen är perfekt i alla sammanhang. Och så tar den bara 30 minuter att laga.

12 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sallad med kyckling, jordgubbar och pinjekärnor

2 personer

2 msk pinjekärnor
2 kycklingfiléer

1 msk extra jungfruolja
Havssalt
2 hjärtsalladshuvuden

100 g sallad, t ex roman, rosso, rosé och liknande
10 jordgubbar
2 msk dressing

Dressing

1 msk dijonsenap
0,5 dl rödvinsvinäger/äppelcidervinäger
2 dl olja, valnöts-, avokado-, oliv- eller rapsolja

Havssalt och svartpeppar

Så lagar du kycklingsallad med frukt och grönt

  • Rosta kärnorna i en torr panna.
  • Stek kycklingfiléerna i olja, först på hög värme, gyllene på båda sidorna, och färdiga på medelvärme, ca 7-8 minuter på varje sida.
  • Salta de färdigstekta filéerna en aning och låt svalna. 
  • Gör i ordning salladerna, dela dem som du önskar, skölj och slunga dem torra. 
  • Rensa jordgubbarna och dela i halvor eller fjärdedelar. 
  • Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar. 
  • Servera salladen med skivor av kyckling, bär och pinje­kärnor och häll dressingen över, eller servera den vid sidan av. 

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?

Näringsinnehåll i kycklingsallad per person

Energi: 380 kcal

Protein: 30,7 g

Fett: 23,2 g
Kolhydrater: 14,5 g

Kostfiber: 3,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar