Sallad med kyckling, jordgubbar och pinjekärnor
2 personer
2 msk pinjekärnor
2 kycklingfiléer
1 msk extra jungfruolja
Havssalt
2 hjärtsalladshuvuden
100 g sallad, t ex roman, rosso, rosé och liknande
10 jordgubbar
2 msk dressing
Dressing
1 msk dijonsenap
0,5 dl rödvinsvinäger/äppelcidervinäger
2 dl olja, valnöts-, avokado-, oliv- eller rapsolja
Havssalt och svartpeppar
Så lagar du kycklingsallad med frukt och grönt
- Rosta kärnorna i en torr panna.
- Stek kycklingfiléerna i olja, först på hög värme, gyllene på båda sidorna, och färdiga på medelvärme, ca 7-8 minuter på varje sida.
- Salta de färdigstekta filéerna en aning och låt svalna.
- Gör i ordning salladerna, dela dem som du önskar, skölj och slunga dem torra.
- Rensa jordgubbarna och dela i halvor eller fjärdedelar.
- Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.
- Servera salladen med skivor av kyckling, bär och pinjekärnor och häll dressingen över, eller servera den vid sidan av.
LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?
Näringsinnehåll i kycklingsallad per person
Energi: 380 kcal
Protein: 30,7 g
Fett: 23,2 g
Kolhydrater: 14,5 g
Kostfiber: 3,2 g