Nyttiga recept Middag Kycklingsa... Kycklingsallad med frukt och grönt 30 minuter 380 kcal Den här fräscha kycklingsalladen är perfekt i alla sammanhang. Och så tar den bara 30 minuter att laga. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 12 juli 2016 Sallad med kyckling, jordgubbar och pinjekärnor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 msk pinjekärnor 2 kycklingfiléer 1 msk extra jungfruolja Havssalt 2 hjärtsalladshuvuden 100 g sallad, t ex roman, rosso, rosé och liknande 10 jordgubbar 2 msk dressing Dressing 1 msk dijonsenap dl rödvinsvinäger/äppelcidervinäger 2 dl olja, valnöts-, avokado-, oliv- eller rapsolja Havssalt och svartpeppar Så lagar du kycklingsallad med frukt och grönt Rosta kärnorna i en torr panna. Stek kycklingfiléerna i olja, först på hög värme, gyllene på båda sidorna, och färdiga på medelvärme, ca 7-8 minuter på varje sida. Salta de färdigstekta filéerna en aning och låt svalna. Gör i ordning salladerna, dela dem som du önskar, skölj och slunga dem torra. Rensa jordgubbarna och dela i halvor eller fjärdedelar. Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar. Servera salladen med skivor av kyckling, bär och pinjekärnor och häll dressingen över, eller servera den vid sidan av. SalladJordgubbarKyckling