Två skålar, en med dressing och en med sallad
© Wichmann+Bendtsen

Kycklingsallad med mango och spetskål

Nya idéer till matlådor som du gör på bara 10 minuter. Läs här hur du gör en delikat kycklingsallad.

28 april 2016 av Anne Larsen

Kycklingsallad

1 person

1 kycklingfilé
Extra jungfruolja
Havssalt och svartpeppar
75 g finskuren grön spetskål
75 g finskuren röd spetskål
50 g blandade salladssorter
3 San Marzano-tomater
¼ röd paprika
¼ mango

Dressing
1 msk dijonsenap
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl extra jungfruolja
Ett par stjälkar kruspersilja
1 ekocitron

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär köttet i tärningar, stek dessa i olivolja, smaka av med salt och peppar – eller använd en kyckling från kvällen innan.
  • Vispa ihop dressingens huvudingredienser: senap, vinäger och olja – och smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
  • Fyll den med finskuren persilja.
  • Vänd kål- och salladssorterna med 1–2 msk dressing.
  • Skär tomater, paprika och mango.
  • Lägg upp det gröna med kyckling.

Näringsinnehåll i kycklingsallad per person
Energi: 409 kcal
Protein: 30,9 g
Fett: 21,5 g
Kolhydrater: 26,9 g
Kostfiber: 6,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar