Kycklingsallad med mango och spetskål

10 minuter
409 kcal

Nya idéer till matlådor som du gör på bara 10 minuter. Läs här hur du gör en delikat kycklingsallad.

Två skålar, en med dressing och en med sallad

Kycklingsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 kycklingfilé
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 150 g finskuren grön spetskål
  • 150 g finskuren röd spetskål
  • 100 g blandade salladssorter
  • 6 San Marzano-tomater
  • ½ röd paprika
  • ½ mango

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • dl vitvinsvinäger
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 2 dl extra jungfruolja
  • Ett par stjälkar kruspersilja
  • 2 ekocitron

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär köttet i tärningar, stek dessai olivolja, smaka av med salt ochpeppar – eller använd en kycklingfrån kvällen innan.

  • Vispa ihopdressingens huvudingredienser:senap, vinäger och olja– och smaka av med salt, pepparoch rivet citronskal.

  • Fyll denmed finskuren persilja.

  • Vänd kål- och salladssorternamed 1–2 msk dressing.

  • Skärtomater, paprika och mango.

  • Lägg upp det grönamed kyckling.