Två skålar, en med dressing och en med sallad
© Wichmann+Bendtsen

Kycklingsallad med mango och spetskål

Nya idéer till matlådor som du gör på bara 10 minuter. Läs här hur du gör en delikat kycklingsallad.

Kycklingsallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

1 kycklingfilé

Extra jungfruolja

Havssalt och svartpeppar

75 g finskuren grön spetskål

75 g finskuren röd spetskål

50 g blandade salladssorter

3 San Marzano-tomater

¼ röd paprika

¼ mango

Dressing

1 msk dijonsenap

0,5 dl vitvinsvinäger

1 dl kallpressad rapsolja

1 dl extra jungfruolja

Ett par stjälkar kruspersilja

1 ekocitron

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär köttet i tärningar, stek dessai olivolja, smaka av med salt ochpeppar – eller använd en kycklingfrån kvällen innan.
  • Vispa ihopdressingens huvudingredienser:senap, vinäger och olja– och smaka av med salt, pepparoch rivet citronskal.
  • Fyll denmed finskuren persilja.
  • Vänd kål- och salladssorternamed 1–2 msk dressing.
  • Skärtomater, paprika och mango.
  • Lägg upp det grönamed kyckling.

Näringsinnehåll i kycklingsalladper person

Energi: 409 kcal

Protein: 30,9 g

Fett: 21,5 g

Kolhydrat: 26,9 g

Kostfiber: 6,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar