Ge klassikern en twist med ingefära.

Hönssoppa med ingefära

Det här är en supergod och sund soppa med ingefära och massor av grönsaker.

Hönssoppa med ingefära

2 personer

INGREDIENSER

0,75 l god kyckling- och/eller grönsaksbuljong

250 g kycklingkött från den kokta kycklingen, som buljongen är gjord på. Alt: kycklingfiléer eller kycklinginnerfiléer

1 schalottenlök

1 stjälk citrongräs

½ spetskål

1 bit färsk ingefära ca 30 g

1 msk extra jungfruolivolja

6 rädisor

1 obesprutad citron

En liten handfull ärtskott, alternativt bredbladig persilja

Hemmalagad hönsbuljong

1 hel kyckling

3 purjolökar

½ rotselleri i skivor

1 gul lök

1 morot

1 bukett timjan

1 msk havssalt

  • Täck ingredienserna med vatten och koka i en timme, låt sedan stå och dra i en halvtimme.

  • Sila soppan och ta loss kycklingköttet.

  • Båda delar kan frysas.

  • Om du inte har en nykokt kyckling med tillhörande kycklingkött, så koka i stället filén eller innerfilén i lättsaltat vatten i 20 minuter och dela köttet i mindre bitar.
  • Skär löken i fina skivor.
  • Ta bort de yttersta bladen från citrongräset och hacka det ljusgröna/vita fint.

  • Strimla kålen mycket fint.

  • Värm upp oljan i en gryta och sautera lök, citrongräs och kål tillsammans med lite salt och peppar, tills det är mjukt och blankt.

  • Späd med buljongen.

  • Skala ingefäran och skär den i tunna skivor, som läggs i soppan. Låt den sjuda i sju minuter.

  • Lägg i kycklingköttet i soppan och värm och låt det bli genomvarmt.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Servera med skivor av rädisa och citron plus ärtskott eller persilja.

  • Om du vill göra soppan mer matig, kan du äta 25 g kokt korngryn (okokt vikt) eller 50 g bröd till – dessa är inte medtagna i beräkningen, då det är ett tillval.

näringsinnehåll per person

Protein: 35 g

Fett: 15,7 g

Kolhydrat: 29,4 g

Kostfiber: 8,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar