Rågbröd med potatis, syltade rädisor, sparris och plockgrönsaker

20 minuter
382 kcal

En god, nyttig och klimatvänlig rätt där du kan använda dina rester. Här har vi gjort en lyxversion.

Rågbröd med potatis och sparris

VISSTE DU ... Strukturen i potatis förändras när den är kall. Det innebär lite färre kalorier och mer för dina tarmbakterier att jobba med.

© wichmann+bendtsen

Rågbröd med potatis, syltade rädisor, sparris och plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 2 stora potatisar
  • 6 sparrisar
  • 2 näve babyspenat
  • 2 skiva fullkornsrågbröd
  • Krasse

Syltade rädisor

  • 1 knippa rädisor
  • 2 dl ättika
  • ¾ dl socker
  • ¾ dl vatten

Örtkräm

  • 150 g keso
  • 2 msk gräslök
  • lite citronsaft
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Plockgrönsaker

  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • ½ gurka

Gör så här

  • Koka potatisen och låt svalna. Koka upp sparrisen snabbt och låt svalna.
  • Skär rädisor i tunna skivor.
  • Koka socker, ättika och vatten tills sockret är upplöst. Häll den ljumna lagen över rädisorna.
  • Mixa keso och gräslök. Smaka av med citron, salt och peppar.
  • Lägg en näve babyspenat på varje skiva rågbröd.
  • Skär potatisen i skivor och fördela på bröden.
  • Toppa med örtkräm, sparris, syltade rädisor och krasse.
  • Skär paprika, morötter och gurka i stavar och servera till.

TIPS Gör gärna extra örtkräm. Den är god på mackor eller som dipp till plockgrönsaker.