Vegetariska quesadillas med cheddarost och spenat

20 minuter
298 kcal

Du kan göra dessa godsaker på nolltid. Använd en god smakrik ost i quesadillas och bred ut den väl, eftersom det är osten som fungerar som limmet mellan de två halvorna av tortillabrödet.

Quesadillas med ost

QUESADILLAS – Utan tvekan den godaste meximaten!

© wichman+bendtsen

Vegetariska quesadillas med cheddarost och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ¾ dl naturell yoghurt
  • Citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ röd paprika
  • 4 msk salsa
  • 2 fullkornstortillabröd
  • 40 g riven cheddarost
  • 2 näve spenat
  • Ev plockgrönsaker

Så här gör du

  • Smaka av yoghurten med citronsaft, salt och peppar. Ställ dippen i kylskåp.
  • Skär paprika i strimlor.
  • Bred salsa på tortillabröden, fördela paprika och ost på och krydda med salt och peppar.
  • Värm ett tortillabröd i taget i en stekpanna. Lägg en näve spenat på ena halvan av tortillabrödet när osten har smält. Vänd den andra halvan av tortillabrödet över och stek ytterligare ett par minuter på varje sida. Fortsätt tills du har gjort alla.
  • Servera dem ljumna med dipp och ev extra salsa och plockgrönsaker.

TIPS Gillar du kött är dessa quesadillas också goda med både kyckling, fläskkött, nötkött och fisk. En rest chili con carne är perfekt.
TIPS Vill du ha mer protein kan du lägga förkokta bönor på tortillabröden tillsammans med spenaten.

I FORM. 14/2023