Pastasallad med röd pesto, soltorkad tomat och kyckling

30 minuter
666 kcal

Vårt nya favoritrecept: mättande pastasallad fullproppad med fibrer och protein. Lite mindre pasta per person - samma goda smak.

pastasallad med kyckling och röd pesto

PASTASALLAD – Passar som middag, grilltillbehör, bufférätt, lunchlåda och picknickkorg.

© wichmann+bendtsen

Pastasallad med röd pesto, soltorkad tomat och kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g fullkornspasta
  • 200 g kycklingfilé
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Kryddor, t ex havssalt, vitlökspulver och chili
  • 200 g kål
  • 1 morötter
  • 2 msk pumpafrön

Röd pesto:

  • 87 g grillad röd paprika i burk
  • 50 g soltorkade tomater
  • ½ näve färsk basilika
  • 1½ msk pinjenötter
  • 1 msk riven parmesan
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¼ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 1 msk parmesan
  • ¼ knippa färsk basilika
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Stek kycklingen i olja och önskade kryddor. Lägg köttet åt sidan.
  • Blanda alla ingredienser till peston i en stor skål tills den är slät.
  • Vänd ner den avsvalnade pastan i peston och blanda med finhackad vitkål, riven morot, grovhackad basilika och pumpafrön.
  • Skiva kycklingen och servera med pastan. Garnera med grovt riven parmesanost, grovt hackad basilika och nymalen peppar.

TIPS Om du vill att det ska gå ännu snabbare kan du använda en färdig pesto. Leta efter en som är baserad på olivolja.

TIPS Under högsommaren är denna pastasallad också utsökt med färska, solmogna tomater.