Fläskfilé med ärter, ärtskott och fullkornspasta

30 minuter
588 kcal

Prova vår dekorativa pastarätt med fläskfilé, ärter och ärtskott. Den är supergod och kan lagas på bara 30 minuter.

Skål med pasta, fläskfilé och grönsaker

Fläskfilé med ärter, ärtskott och fullkornspasta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g fläskfilé, putsad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 150 g fullkornspasta
  • 200 g sockerärter
  • 100 g gröna ärter, färska eller tinade från frysen
  • 4 tsk kallpressad rapsolja
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • 2 knippe ärtskott
  • 1 stor bunt bredbladig persilja

Så lagar du pasta med fläskfilé

  • Gnid köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnsfast form.
  • Stek fläskfilén. Intervallstek ev köttet i 4 x 7 min: Först 7 min i ugnen på 200 grader, sedan 7 min på köksbänken täckt av bakplåts- papper och en handduk. Upprepa de två stegen med ugnen och vila.
  • Koka pastan al dente.
  • Lägg sockerärter och ärter i en gryta med rapsolja och 1 tsk salt. Täck med kokande vatten, koka upp och häll genast av vattnet igen. Skär sockerärterna i mindre bitar.
  • Skär köttet i tjocka skivor. Vänd pastan med olivolja och servera den med kött, de två ärtsorterna, ärtskott och persilja.

TIPS! Får du inte tag i ärtskott kan du istället använda vattenkrasse eller groddar.