Omelett med tomater och riven blomkål

15 minuter
254 kcal

Servera en omelett i sällskap med tomater och riven blomkål. Riven blomkål är ett bra sätt att få in extra grönsaker i middagen, och så tillför det lite extra tuggmotstånd. Smaklig måltid!

Omelett med tomater

Kom ihåg att toppa din omelett med grönsaker för en extra hälsosam måltid.

© wichmann+bendtsen

Omelett med tomater och riven blomkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g blomkål
  • 150 g tomater
  • 2 msk gräslök
  • 4 stora ägg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk smör

Ev tillbehör:

  • 2 skiva fullkornsrågbröd

Gör så här

  • Riv blomkål, skär tomater i klyftor och skär gräslöken fint.

  • Gör först den ena omeletten. Vispa två ägg med en nypa salt och lite peppar. Värm 1 tsk smör i en nonstickpanna. Häll i äggmassan och stek omeletten stabil på undersidan. Vänd omeletten genom att låta den glida över på ett grytlock, lägg pannan över omeletten med botten uppåt och vänd. Stek omeletten stabil på den andra sidan, lägg på grytlocket lite under stektiden.

  • Håll den första omeletten varm och gör nu den andra omeletten.

  • Lägg upp omeletterna med tomater, blomkål och gräslök. Servera ev rostat rågbröd till.