Blomkålspizza
Hektisk vardag?

Fixa middagsmaten på bara 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

Vill du äta mer grönsaker till vardags? Byt då ut den traditionella pizzan mot en med blomkålsbotten.

Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

¼ blomkålshuvud

2 stora ägg

1 tsk psylliumfrön, malda

1 msk mandelmjöl

2 msk havregryn

Havssalt

125 g kycklingfilé

½ tsk olivolja

1 tsk sojasås

Svartpeppar, färskmalen

100 g tomatpuré

Lite oregano, torkad

1 vitlöksklyfta

1 grönkålsblad eller palmkålblad

100 g champinjoner

40 g ost

Ev lite oregano, färsk

Så gör du blomkålspizza

  • Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt.
  • Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C.
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar.
  • Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök.
  • Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar.
  • Strö riven ost över och lägg ev på färsk ore­gano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 348 kcal

Protein: 34,3 g

Fett: 16,3 g

Kolhydrat: 20,3 g

Kostfiber: 6,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar