Nyttiga recept Middag Blomkålspi... Blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner 30 minuter 348 kcal Vill du äta mer grönsaker till vardags? Byt då ut den traditionella pizzan mot en med blomkålsbotten. Av Michelle Kristensen 9 maj 2019 HEKTISK VARDAG? Fixa middagsmaten på bara 30 minuter. © wichmann+bendtsen Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ¼ blomkålshuvud 2 stora ägg 1 tsk psylliumfrön, malda 1 msk mandelmjöl 2 msk havregryn Havssalt 125 g kycklingfilé ½ tsk olivolja 1 tsk sojasås Svartpeppar, färskmalen 100 g tomatpuré Lite oregano, torkad 1 vitlöksklyfta 1 grönkålsblad eller palmkålblad 100 g champinjoner 40 g ost Ev lite oregano, färsk Så gör du blomkålspizza Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt. Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar. Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök. Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar. Strö riven ost över och lägg ev på färsk oregano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt. BlomkålKycklingPizzaSvampar