Blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

30 minuter
348 kcal

Vill du äta mer grönsaker till vardags? Byt då ut den traditionella pizzan mot en med blomkålsbotten.

Blomkålspizza

HEKTISK VARDAG? Fixa middagsmaten på bara 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ blomkålshuvud
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk psylliumfrön, malda
  • 1 msk mandelmjöl
  • 2 msk havregryn
  • Havssalt
  • 125 g kycklingfilé
  • ½ tsk olivolja
  • 1 tsk sojasås
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 100 g tomatpuré
  • Lite oregano, torkad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grönkålsblad eller palmkålblad
  • 100 g champinjoner
  • 40 g ost
  • Ev lite oregano, färsk

Så gör du blomkålspizza

  • Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt.
  • Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C.
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar.
  • Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök.
  • Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar.
  • Strö riven ost över och lägg ev på färsk ore­gano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt.