Blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

30 minuter
348 kcal

Vill du äta mer grönsaker till vardags? Byt då ut den traditionella pizzan mot en med blomkålsbotten.

Blomkålspizza

HEKTISK VARDAG? Fixa middagsmaten på bara 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ blomkålshuvud
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk psylliumfrön, malda
  • 1 msk mandelmjöl
  • 2 msk havregryn
  • Havssalt
  • 125 g kycklingfilé
  • ½ tsk olivolja
  • 1 tsk sojasås
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 100 g tomatpuré
  • Lite oregano, torkad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grönkålsblad eller palmkålblad
  • 100 g champinjoner
  • 40 g ost
  • Ev lite oregano, färsk

Så gör du blomkålspizza

  • Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt.
  • Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C.
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar.
  • Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök.
  • Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar.
  • Strö riven ost över och lägg ev på färsk ore­gano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background