Blomkålspizza
Hektisk vardag?

Fixa middagsmaten på bara 30 minuter.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

Vill du äta mer grönsaker till vardags? Byt då ut den traditionella pizzan mot en med blomkålsbotten.

9 maj 2019 av Michelle Kristensen

Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner

2 personer

¼ blomkålshuvud
2 stora ägg
1 tsk psylliumfrön, malda
1 msk mandelmjöl
2 msk havregryn
Havssalt
125 g kycklingfilé
½ tsk olivolja
1 tsk sojasås
Svartpeppar, färskmalen
100 g tomatpuré
Lite oregano, torkad
1 vitlöksklyfta
1 grönkålsblad eller palmkålblad
100 g champinjoner
40 g ost
Ev lite oregano, färsk

Så gör du blomkålspizza

  • Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt.
  • Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C.
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar.
  • Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök.
  • Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar.
  • Strö riven ost över och lägg ev på färsk ore­gano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 348 kcal
Protein: 34,3 g
Fett: 16,3 g
Kolhydrater: 20,3 g
Kostfibrer: 6,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar