Spröd blomkålspizza med kyckling, kål och champinjoner
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
¼ blomkålshuvud
2 stora ägg
1 tsk psylliumfrön, malda
1 msk mandelmjöl
2 msk havregryn
Havssalt
125 g kycklingfilé
½ tsk olivolja
1 tsk sojasås
Svartpeppar, färskmalen
100 g tomatpuré
Lite oregano, torkad
1 vitlöksklyfta
1 grönkålsblad eller palmkålblad
100 g champinjoner
40 g ost
Ev lite oregano, färsk
Så gör du blomkålspizza
- Mixa blomkålen fint. Tillsätt ägg, psylliumfrön, mandelmjöl, havregryn och ¼ tsk salt.
- Platta ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda pizzabottnen i 10 min på 175°C.
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i 8 min. Krydda med soja, salt och peppar.
- Blanda tomatpuré med torkad oregano och pressad vitlök.
- Bred ut tomatsåsen på den gräddade bottnen. Lägg på kyckling, champinjoner i skivor och grönkål i stora bitar.
- Strö riven ost över och lägg ev på färsk oregano. Grädda pizzan i ca 15 min på 175°C. Servera direkt.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 348 kcal
Protein: 34,3 g
Fett: 16,3 g
Kolhydrat: 20,3 g
Kostfiber: 6,3 g