Nyttiga recept Middag Nyttig röd... Nyttig rödbetssoppa med thaicurry, quinoa och ingefära 1 timme 355 kcal Vi har gett den klassiska ryska rödbetssoppan en asiatisk tvist. Det klär den! Av Gitte Heidi Rasmussen 23 november 2023 RÖDBETSSOPPA Rödbetssoppa är basmat i Östeuropa. Här har vi gett den en asiatisk tvits. Blir den för tjock kan du tillsätta lite mer vatten. © Betina Hastoft Nyttig rödbetssoppa med thaicurry, quinoa och ingefära Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 PERSONER ½ msk kokosolja 1 tsk röd thaicurry ½ gul lök 1 fett vitlöksklyftor 150 g rödbetor ½ skiva färsk ingefära ¼ lime 1 limeblad 4 dl grönsaksbuljong ½ dl quinoa ½ tsk fisksås 80 ml kokosmjölk ½ näve färsk koriander 2 skiva grovt bröd Så här gör du Värm kokosoljan och stek thaicurryn där i. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök. Lägg i skalad, tärnad rödbeta, ingefärsskivor, limesaft, limeblad och buljong och låt sjuda i cirka 40 min, tills rödbetorna är möra. Koka quinoa i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Mixa soppan till en grov konsistens. Lägg i den kokta quinoan och koka upp. Smaka av med fisksås och ev mer limesaft och fördela i djupa tallrikar. Ringla över kokosmjölk och strö över koriander. Servera med grovt bröd. TIPS Jordsmaken är ofta mindre framträdande i små rödbetor.TIPS Det kan rekommenderas att äta rödbetssoppa i svarta kläder.I FORM 15/2023 Läs också: Ginger beer: Recept på bubblande, hälsosam ingefärsdryck RödbetorVitlökSoppa