Nyttig rödbetssoppa med thaicurry, quinoa och ingefära

1 timme
355 kcal

Vi har gett den klassiska ryska rödbetssoppan en asiatisk tvist. Det klär den!

rödbetssoppa

RÖDBETSSOPPA Rödbetssoppa är basmat i Östeuropa. Här har vi gett den en asiatisk tvits. Blir den för tjock kan du tillsätta lite mer vatten.

© Betina Hastoft

Nyttig rödbetssoppa med thaicurry, quinoa och ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ msk kokosolja
  • 1 tsk röd thaicurry
  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 150 g rödbetor
  • ½ skiva färsk ingefära
  • ¼ lime
  • 1 limeblad
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl quinoa
  • ½ tsk fisksås
  • 80 ml kokosmjölk
  • ½ näve färsk koriander
  • 2 skiva grovt bröd

Så här gör du

  • Värm kokosoljan och stek thaicurryn där i. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök.
  • Lägg i skalad, tärnad rödbeta, ingefärsskivor, limesaft, limeblad och buljong och låt sjuda i cirka 40 min, tills rödbetorna är möra.
  • Koka quinoa i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  • Mixa soppan till en grov konsistens. Lägg i den kokta quinoan och koka upp.
  • Smaka av med fisksås och ev mer limesaft och fördela i djupa tallrikar. Ringla över kokosmjölk och strö över koriander. Servera med grovt bröd.

TIPS Jordsmaken är ofta mindre framträdande i små rödbetor.

TIPS Det kan rekommenderas att äta rödbetssoppa i svarta kläder.

I FORM 15/2023