Vegansk nötpaté med hasselnötter och svamp

90 minuter
244 kcal

Enkel vegansk nötpaté utan ägg, men med nyttigt och mättande fullkornsris, svamp och selleri.

Nötpaté och grönkålssallad

DEN BÄSTA NÖTPATÉN – Knöla bakplåtspappret lätt innan du lägger det i formen så går det inte sönder alls.

© wichmann+bendtsen

Vegansk nötpaté med hasselnötter och svamp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g råris
  • 25 g hasselnötter
  • ½ lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 75 g rotselleri
  • Olja för stekning
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 5 g linfrön
  • ¾ dl vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  • Rosta nötterna gyllene i en het, torr stekpanna. Lägg åt sidan på en torr kökshandduk.
  • Finhacka lök, vitlök och champinjoner och riv sellerin.
  • Stek lök, vitlök och champinjoner i lite oljaienhetpannai5min.
  • Tillsätt rotselleri, timjan, rosmarin, salt och peppar. Stek tills rotsellerin har fallit samman.
  • Blanda linfröna med kokande vatten och låt blandningen stå i 10 min. Skala hasselnötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk och hacka dem grovt.
  • Blanda grönsaker, kokt ris, linfröbland- ningen och de hackade nötterna i en skål.
  • Lägg nötblandningen i en brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i 45 min.
  • Låt patén svalna före servering.

TIPS: Ris kan ersättas med röda linser eller quinoa.

I FORM 19/2023