Nyttiga recept Middag Vegansk nö... Vegansk nötpaté med hasselnötter och svamp 90 minuter 244 kcal Enkel vegansk nötpaté utan ägg, men med nyttigt och mättande fullkornsris, svamp och selleri. Av Maria Christensen 8 januari 2024 DEN BÄSTA NÖTPATÉN – Knöla bakplåtspappret lätt innan du lägger det i formen så går det inte sönder alls. © wichmann+bendtsen Vegansk nötpaté med hasselnötter och svamp Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 50 g råris 25 g hasselnötter ½ lök 1 fett vitlöksklyftor 200 g champinjoner 75 g rotselleri Olja för stekning ½ tsk timjan ½ tsk rosmarin ½ tsk havssalt Svartpeppar, nymalen 5 g linfrön ¾ dl vatten Så här gör du Värm ugnen till 180 grader. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Rosta nötterna gyllene i en het, torr stekpanna. Lägg åt sidan på en torr kökshandduk. Finhacka lök, vitlök och champinjoner och riv sellerin. Stek lök, vitlök och champinjoner i lite oljaienhetpannai5min. Tillsätt rotselleri, timjan, rosmarin, salt och peppar. Stek tills rotsellerin har fallit samman. Blanda linfröna med kokande vatten och låt blandningen stå i 10 min. Skala hasselnötterna genom att gnugga dem i en kökshandduk och hacka dem grovt. Blanda grönsaker, kokt ris, linfröbland- ningen och de hackade nötterna i en skål. Lägg nötblandningen i en brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i 45 min. Låt patén svalna före servering. TIPS: Ris kan ersättas med röda linser eller quinoa.I FORM 19/2023 NötterSvamparVitlökRotselleriVegetarisk mat