Nötfärsbiff med broccoli och sauce verte

15 minuter
531 kcal

Piffa upp nötfärsbiffen med sparrisbroccoli och sauce verte på mindre än 30 minuter.

Tallrik med broccoli och biff.

Köttfärsbiff med broccoli och sauce verte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl skyr
  • 2 msk majonnäs eller 2 tsk kallpressad rapsolja/jungfruolja
  • 2 msk gräslök, persilja och dill
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Citron
  • Vitlök
  • 250 g kalv- eller nötfärs
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 500 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
  • Kallpressad rapsolja

Så lagar du nötfärsbiff med tillbehör

  • Hacka örtkryddorna fint.

  • Rör ihop skyr med majonnäs/olja och örtkryddor.

  • Smaka av med salt, peppar, pressad citron och vitlök.

  • Forma två biffar, platta till och stek dem i olivolja.

  • Skär till rotändarna på sparrisbroccolin och skölj den.

  • Koka upp vatten med en skvätt rapsolja och lite salt.

  • Koka den i 1–2 minuter, häll av och servera med köttfärsbiff och sauce verte.