Köttfärsbiff med broccoli och sauce verte
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
2 dl skyr
2 msk majonnäs eller 2 tsk kallpressad rapsolja/jungfruolja
2 msk gräslök, persilja och dill
Havssalt och nymalen svartpeppar
Citron
Vitlök
250 g kalv- eller nötfärs
1 msk extra jungfruolja
500 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
Kallpressad rapsolja
Så lagar du nötfärsbiff med tillbehör
- Hacka örtkryddorna fint.
- Rör ihop skyr med majonnäs/olja och örtkryddor.
- Smaka av med salt, peppar, pressad citron och vitlök.
- Forma två biffar, platta till och stek dem i olivolja.
- Skär till rotändarna på sparrisbroccolin och skölj den.
- Koka upp vatten med en skvätt rapsolja och lite salt.
- Koka den i 1–2 minuter, häll av och servera med köttfärsbiff och sauce verte.
Näringsinnehåll i nötfärsbiff med tillbehör per portion
Energi: 531 kcal
Protein: 52 g
Fett: 28,7 g
Kolhydrat: 21,1 g
Kostfiber: 8,3 g