Tallrik med broccoli och biff.


© Wichmann+bendtsen

Nötfärsbiff med broccoli och sauce verte

Piffa upp nötfärsbiffen med sparrisbroccoli och sauce verte på mindre än 30 minuter.

Köttfärsbiff med broccoli och sauce verte

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

2 dl skyr

2 msk majonnäs eller 2 tsk kallpressad rapsolja/jungfruolja

2 msk gräslök, persilja och dill

Havssalt och nymalen svartpeppar

Citron

Vitlök

250 g kalv- eller nötfärs

1 msk extra jungfruolja

500 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli

Kallpressad rapsolja

Så lagar du nötfärsbiff med tillbehör

  • Hacka örtkryddorna fint.
  • Rör ihop skyr med majonnäs/olja och örtkryddor.
  • Smaka av med salt, peppar, pressad citron och vitlök.
  • Forma två biffar, platta till och stek dem i olivolja.
  • Skär till rotändarna på sparrisbroccolin och skölj den.
  • Koka upp vatten med en skvätt rapsolja och lite salt.
  • Koka den i 1–2 minuter, häll av och servera med köttfärsbiff och sauce verte.

Näringsinnehåll i nötfärsbiff med tillbehör per portion

Energi: 531 kcal

Protein: 52 g

Fett: 28,7 g

Kolhydrat: 21,1 g

Kostfiber: 8,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar