Tallrik med broccoli och biff.


© Wichmann+bendtsen

Nötfärsbiff med broccoli och sauce verte

Piffa upp nötfärsbiffen med sparrisbroccoli och sauce verte på mindre än 30 minuter.

Köttfärsbiff med broccoli och sauce verte

2 personer

2 dl skyr
2 msk majonnäs eller 2 tsk kallpressad rapsolja/jungfruolja

2 msk gräslök, persilja och dill
Havssalt och nymalen svartpeppar

Citron
Vitlök
250 g kalv- eller nötfärs
1 msk extra jungfruolja

500 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli

Kallpressad rapsolja

Så lagar du nötfärsbiff med tillbehör

  • Hacka örtkryddorna fint. 
  • Rör ihop skyr med majonnäs/olja och örtkryddor. 
  • Smaka av med salt, peppar, pressad citron och vitlök. 
  • Forma två biffar, platta till och stek dem i olivolja.
  • Skär till rotändarna på sparrisbroccolin och skölj den. 
  • Koka upp vatten med en skvätt rapsolja och lite salt. 
  • Koka den i 1–2 minuter, häll av och servera med köttfärsbiff och sauce verte.

Näringsinnehåll i nötfärsbiff med tillbehör per portion

Energi: 531 kcal
Protein: 52 g

Fett: 28,7 g
Kolhydrater: 21,1 g

Kostfiber: 8,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar