Vegetarisk italiensk minestronesoppa

35 minuter
404 kcal

Receptet på egenvård när den är som bäst. En kryddig och fyllig minestrone som du kan värma dig med.

minestrone-soppa

SOPPA En minestrone (med eller utan kött) är supernyttig eftersom du kan tillsätta massor av grönsaker.

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk italiensk minestronesoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 1 stjälkar bladselleri
  • 1 morötter
  • ½ squash
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • ½ tsk timjan, torkad
  • 1 lagerblad
  • 50 g pasta, gärna fullkorn
  • ½ burk kidneybönor
  • ½ burk cannellinibönor
  • Salt och peppar

Servering:

  • Färsk basilika
  • 12 g parmesan

Så här gör du

  • Hacka lök och vitlök och bladselleri fint och skär morot och squash i tärningar. Stek olja i en stor kastrull i 5 min.
  • Tillsätt resten av ingredienserna, utom pastan och bönorna, och låt sjuda i 10 minuter.
  • Tillsätt pastan och bönorna och koka tills pastan är mjuk.
  • Servera soppan med färsk basilika och parmesanflingor.

I FORM 17/2023