Linssallad med bakad morot, granatäpple och avokado

30 minuter
301 kcal

En god och färgstark linssallad med morot, granatäpple och avokado, som är perfekt både till lunch och middag.

Skål med linssallad och gaffel och citron, granatäpple och avokado vid sidan av

Linssallad med bakad morot, granatäpple och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g linser
  • 5 morötter
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ avokado
  • ½ granatäpple
  • 50 g babyspenat
  • ½ citron, saften

Så gör du

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och häll av i en sil.

  2. Skala morötterna och skär dem i önskade storlekar. Vänd dem i olja, salta och peppra och baka vid 180 grader i 20 min.

  3. Hacka persiljan grovt och skär avokado i små tärningar. Vänd ner med linser, granatäppelkärnor, bakade morötter och spenat.

  4. Pressa citronsaft över och salta och peppra.

TIPS! Se upp så att du inte kokar linserna för länge, för då blir de mjöliga. Linser kan bytas ut mot quinoa, om du gillar det bättre.