Linsgryta med spenat, sötpotatis och blomkål

20 minuter
583 kcal

Vi kortar ner tiden och höjer upp smaken med den här goda linsgrytan med spenat, sötpotatis och blomkål. Smaklig måltid!

Kastrull med linsgryta

LÄCKER KÖTTFRI MIDDAG - testa vår linsgryta

© Skovdal Nordic

Linsgryta med spenat, sötpotatis och blomkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g sötpotatis
  • 175 g blomkål
  • 1 röd chili
  • 1 fett vitlök
  • 1 lök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 125 g röda linser
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 4 dl hönsbuljong
  • 100 g spenat
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Skala sötpotatisen och skär dem i grova tärningar.
  • Dela blomkålen i buketter.
  • Kärna ur chilin och hacka den med vitlök och lök.
  • Stek vitlök, lök, chili, curry och gurkmeja i olja i en kastrull i 1 minut.
  • Lägg i sötpotatis och blomkål och stek 3–4 minuter.
  • Tillsätt linser, kokosmjölk och buljong. Låt rätten sjuda 10 minuter på svag värme tills linserna är möra.
  • Lägg i spenaten och koka ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.

TIPS! Gör rätten med grönsaksbuljong – då blir den vegansk! Sötpotatisen kan ersättas av pumpa när den är i säsong.