Krämig broccolisoppa med kyckling och parmesanost

35 minuter
598 kcal

Värm dig med en sund och krämig broccolisoppa med kyckling, parmesanost och vattenkrasse.

Skål med soppa och tillbehör.

Broccolisoppa med kyckling och parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 600 g broccoli
  • 4 tsk kallpressad rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 6 msk parmesanost, finriven
  • ½ gurka
  • Svartpeppar
  • 1 stort knippe vattenkrasse

Tillbehör

  • 3 skiva rågbröd, rostat

Så gör du

  • Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Ta upp dem och låt dem svalna.

  • Skär broccolin grovt. Lägg den i en gryta med ½ tsk salt och 2 tsk rapsolja. Häll på kokande grönsaksbuljong och låt det sjuda i 10 minuter.

  • Lägg osten i två långa rader på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i ett par mi­nuter tills osten har smält och är lätt gyllene.

  • Gör skruvar av gurkskalet med en potatisskalare. Lägg dem åt sidan.

  • Mixa broccolin, buljongen och de sista 2 tsk olja till en soppa. Smaksätt med salt och peppar.

  • Lägg upp soppan med kyckling, gurkskruvar, vattenkrasse och ost på toppen. Servera med rostat rågbröd.

Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!