Tallrik med räkor och skål med soppa.
© Wichmann+bendtsen

Soppa med sparris och räkor

Har du idétorka till middagen så prova den här fantastiska sparrissoppan med räkor. Den tar inte mer än 30 minuter.

3 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sparrissoppa med räkor  

2 personer

2 knippen vit sparris
6 dl kyckling- och grönsaksbuljong
3 gröna sparrisar
2 msk kallpressad rapsolja
Havssalt
En dillkvist
200 g handskalade räkor

Så lagar du sparrissoppa med räkor

  • Skala de vita sparrisarna och skär dem i mindre bitar. 
  • Koka dem mjuka i buljongen i 8 minuter.
  • Gör därefter i ordning de gröna sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt. 
  • Skär till rotändarna.
  • Lägg ner de gröna sparrisarna i soppan i en minut. 
  • Ta upp dem och dela dem på längden.
  • Mixa soppan med kallpressad rapsolja och smaka av med salt. 
  • Servera soppan med grön sparris, dill och räkor.

Näringsinnehåll i sparrissoppa per portion

Energi: 336 kcal

Protein: 29,9 g

Fett: 15,6 g
Kolhydrater: 24,2 g

Kostfiber: 9,5 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar