Kokossoppa med jordärtskockor

50 minuter
420,8 kcal

Prova denna rykande heta soppa med kokos och jordärtskockor. Servera den med krispiga, spröda exotiska snacks.

Rykande het kokossoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g jordärtskockor
  • 150 g sötpotatis
  • ½ stor lök
  • ½ tsk olivolja
  • ½ msk sesamolja
  • ½ burk kikärter
  • ½ burk kokosmjölk
  • 2 dl vatten (eller lite mer)
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ näve färsk timjan
  • ¼ tsk salt

Topping (kan uteslutas)

  • Ljusa och svarta sesamfrön
  • Paprika
  • Färsk timjan

Grönt

  • 400 g snacksgrönsake

Så lagar du kokossoppa

  • Skär löken i små tärningar och stek i 2 minuter i 1 tsk olivolja.
  • Tillsätt potatis och jordärtskockor och låt allt svettas vidare i 1 minut.
  • Tillsätt kikärter och kryddor och rör runt i 1 minut.
  • Häll kokosmjölk och vatten i soppan och låt sjuda i 30–40 minuter.
  • Mixa soppan och smaka av med kryddor.
  • Servera snacksgrönsaker till.

Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn