© wichman+bendtsen

Kokossoppa med jordärtskockor

Prova denna rykande heta soppa med kokos och jordärtskockor. Servera den med krispiga, spröda exotiska snacks.

Rykande het kokossoppa

4 personer

300 g jordärtskockor
300 g sötpotatis
1 stor lök
1 tsk olivolja
1 msk sesamolja
1 burk kikärter
1 burk kokosmjölk
4 dl vatten (eller lite mer)
1 tsk spiskummin
1 näve färsk timjan
½ tsk salt


Topping (kan uteslutas)
Ljusa och svarta sesamfrön
Paprika
Färsk timjan


Grönt 
800 g snacksgrönsaker

Så lagar du kokossoppa

  • Skär jordärtskockor och potatis i tärningar.
  • Skär löken i små tärningar och stek i 2 minuter i 1 tsk olivolja.
  • Tillsätt potatis och jordärtskockor och låt allt svettas vidare i 1 minut.
  • Tillsätt kikärter och kryddor och rör runt i 1 minut.
  • Häll kokosmjölk och vatten i soppan och låt sjuda i 30–40 minuter.
  • Mixa soppan och smaka av med kryddor.
  • Servera snacksgrönsaker till.


Näringsinnehåll kokossoppa per person

Energi: 420,8 kcal
Protein: 10 g
Fett: 25,5 g
Kolhydrater: 44 g
Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar