Nyttiga recept Middag Strimlad a... Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor 75 minuter 169 kcal Att äta and till jul är ingen jättenyhet, men vad sägs om en sund variant av pulled duck med balsamicorödbetor? Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 17 november 2014 Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på sund julmat. Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 ankbröstfiléer 1 lagerblad Havssalt Rödbetor 133 g rödbetor ½ rödlök ⅓ tsk extra jungfruolja ⅓ dl mörk balasamicovinäger ¼ dl agavesirap eller akaciahonung ½ stjärnanis Havssalt och nymalen svartpeppar Så gör du Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme. Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar. Tænd ovnen på 190 grader. Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme. Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap. Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis. Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken. Servera rödbetorna och lök med strimlad anka. Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder AnkaRödbetorJulmat