Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på sund julmat.

Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

Att äta and till jul är ingen jättenyhet, men vad sägs om en sund variant av pulled duck med balsamicorödbetor?

Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Tid totalt: 75 minuter

INGREDIENSER

3 ankbröstfiléer

3 lagerblad

Havssalt

Rödbetor

400 g rödbetor

2 rödlök

1 tsk extra jungfruolja

1 dl mörk balasamicovinäger

½ dl agavesirap eller akaciahonung

2 stjärnanis

Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme.
  • Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar.


  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme.
  • Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap.
  • Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis.
  • Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken.
  • Servera rödbetorna och lök med strimlad anka.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

näringsinnehåll per person

Energi: 169 kcal

Protein: 16,4 g

Fett: 4,5 g

Kolhydrat: 16,4 g

Kostfiber: 1,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar