Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

75 minuter
169 kcal

Att äta and till jul är ingen jättenyhet, men vad sägs om en sund variant av pulled duck med balsamicorödbetor?

Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på sund julmat.

Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ankbröstfiléer
  • 1 lagerblad
  • Havssalt

Rödbetor

  • 133 g rödbetor
  • ½ rödlök
  • ⅓ tsk extra jungfruolja
  • ⅓ dl mörk balasamicovinäger
  • ¼ dl agavesirap eller akaciahonung
  • ½ stjärnanis
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme.

  • Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar.

  • Tænd ovnen på 190 grader.

  • Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme.

  • Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap.

  • Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis.

  • Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken.

  • Servera rödbetorna och lök med strimlad anka.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder