1
Elstaräpplen eller liknande syrliga och krispiga äpplen
¼
knippa
salvia
1
rödlökar
Glaserad scharlottenlök
Scharlottenlökar
¼
tsk
extra jungfruolja
Havssalt
⅓
msk
agavesirap (eller akaciahonung)
Så gör du
Porchetta med salvia
Sätt ugnen på 150 grader.
Gnid steken med havssalt och lägg salviablad på ovansidan.
Placera steken i en ugnsform och ställ in i ugnen i 4 timmar.
Om inte skalet är krispigt, så öka värmen till 220 grader de sista 10 minuterna.
Köttet blir som pulled pork.
Bakad rödlök och äpplen
Kärna ur äpplena och lägg lite salvia i mitten av äpplena.
Skruva upp temperaturen i ugnen till 200 grader, ställ steken på bordet när den är klar, på ett varmt fat med en kökshandduk över, tills det är dags att skära upp den.
Ställ in löken i ugnen och baka den i 20 minuter.
Lägg in äpplena bland löken och låt allt bakas i ytterligare 20 minuter.
Glaserad scharlottenlök
Skär löken och stek den en kort stund i olivolja på medelvärme, tills den är blank och mjuk.
Häll i sirap och vänd löken väl.
Servera skivor av steken med den bakade löken, äpplena och den glaserade schalottenlöken.