Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nytigt julbord.

Porchetta med salvia och bakade äpplen

Sätt ordenligt med smak på julbordet med denna italienska rätt med salvia, bakade äpplen och rödlök.

17 november 2014 av I FORM

Porchetta med salvia

12 personer

1 kg porchetta (eller fläsk)
En nypa salvia
Havssalt

Så gör du

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Gnid steken med havssalt och lägg salviablad på ovansidan.
  • Placera steken i en ugnsform och ställ in i ugnen i 4 timmar.
  • Om inte skalet är krispigt, så öka värmen till 220 grader de sista 10 minuterna.
  • Köttet blir som pulled pork.


Bakad rödlök och äpplen

6 Elstaräpplen eller liknande syrliga och krispiga äpplen
En nypa salvia
6 rödlökar

Så gör du

  • Kärna ur äpplena och lägg lite salvia i mitten av äpplena.
  • Skruva upp temperaturen i ugnen till 200 grader, ställ steken på bordet när den är klar, på ett varmt fat med en kökshandduk över, tills det är dags att skära upp den.
  • Ställ in löken i ugnen och baka den i 20 minuter.
  • Lägg in äpplena bland löken och låt allt bakas i ytterligare 20 minuter.


Glaserad scharlottenlök

Scharlottenlökar
1 tsk extra jungfruolja
Havssalt
2 msk agavesirap (eller akaciahonung)

Så gör du

  • Skär löken och stek den en kort stund i olivolja på medelvärme, tills den är blank och mjuk.
  • Häll i sirap och vänd löken väl.
  • Servera skivor av steken med den bakade löken, äpplena och den glaserade schalottenlöken.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar