Porchetta med salvia och bakade äpplen

5 timmar

Sätt ordenligt med smak på julbordet med denna italienska rätt med salvia, bakade äpplen och rödlök.

Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nytigt julbord.

Porchetta med salvia och bakade äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Porchetta med salvia

  • ¼ kg porchetta (eller fläsk)
  • ¼ knippa salvia
  • Havssalt

Bakad rödlök och äpplen

  • 1 Elstaräpplen eller liknande syrliga och krispiga äpplen
  • ¼ knippa salvia
  • 1 rödlökar

Glaserad scharlottenlök

  • Scharlottenlökar
  • ¼ tsk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • ⅓ msk agavesirap (eller akaciahonung)

Så gör du

Porchetta med salvia

  • Sätt ugnen på 150 grader.

  • Gnid steken med havssalt och lägg salviablad på ovansidan.

  • Placera steken i en ugnsform och ställ in i ugnen i 4 timmar.

  • Om inte skalet är krispigt, så öka värmen till 220 grader de sista 10 minuterna.

  • Köttet blir som pulled pork.

Bakad rödlök och äpplen

  • Kärna ur äpplena och lägg lite salvia i mitten av äpplena.

  • Skruva upp temperaturen i ugnen till 200 grader, ställ steken på bordet när den är klar, på ett varmt fat med en kökshandduk över, tills det är dags att skära upp den.

  • Ställ in löken i ugnen och baka den i 20 minuter.

  • Lägg in äpplena bland löken och låt allt bakas i ytterligare 20 minuter.

Glaserad scharlottenlök

  • Skär löken och stek den en kort stund i olivolja på medelvärme, tills den är blank och mjuk.

  • Häll i sirap och vänd löken väl.

  • Servera skivor av steken med den bakade löken, äpplena och den glaserade schalottenlöken.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder