Huevos rancheros med avokado och fetaost

20 minuter
453 kcal

Vi har lekt med salsa och chili i köket för att skämma bort dig dig med mat från det latinamerikanska köket. Prova vårt recept på huevos rancheros med avokado och fetaost. Buen apetito!

Huevos rancheros med avokado och fetaost

DU ÄR VÄLKOMMEN PÅ MEXIKANSK MIDDAG – sätt igång!

© wichmann+bendtsen

Huevos rancheros med avokado och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ burk svarta bönor
  • 150 g salsa, färdigköpt
  • 2 ägg
  • 2 tortillabröd, gärna fullkorn

Till servering:

  • 25 g fetaost
  • ½ avokado
  • Chilisås
  • Färsk koriander

Så gör du

  • Häll bönor och salsa i en stekpanna och låt sjuda i 10 min.
  • Stek äggen på en panna vid medelvärme i 2-4 min.
  • Värm tortillabröden.
  • Servera de ljumna tortillabröden med bönsalsa, stekt ägg, smulad fetaost, avokado i skivor, chilisås och färsk koriander.

TIPS! Istället för färdigköpt salsa kan du använda 400 g färska, hackade (gärna övermogna) tomater, men kom ihåg att krydda med t ex chili, cayenne, salt, koriander och spiskummin.

TIPS! Servera gärna med en stor grönsallad.