BURRITO BOWL – Här har ni den! En sallad som inte alls känns som att äta en sallad. Perfekt att öva på om du (eller någon du känner) inte är så bra på grönsaker.
Burritobowl med kyckling, pico de gallo, guacamole och ris
Pressa vitlöken och vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Dela upp den i två skålar. Låt kyckligen marinera i den ena skålen i kylskåpet i cirka 30 min.
Strimla röd paprika och skiva squash och låt marinera i den andra skålen.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek kycklingen tills den är genomstekt och stek grönsakerna vid hög värme i ett par minuter tills de fått färg.
Hacka tomater, koriander, chili och gul lök fint. Rör ihop med limesaft, salt och peppar.
Skär salladen grovt och dela upp i 4 skålar. Toppa med ris, bönor, majs, avokado i skivor, pico de gallo, stekta grönsaker och kyckling i skivor.