Burritobowl med kyckling, pico de gallo, guacamole och ris

1 timme
406 kcal

Om du älskar det mexikanska köket kommer du att älska denna läckra och kryddiga skål med kyckling, bönor och massor av grönsaker och kryddor.

Tallrik med burrito bowl

BURRITO BOWL – Här har ni den! En sallad som inte alls känns som att äta en sallad. Perfekt att öva på om du (eller någon du känner) inte är så bra på grönsaker.

Burritobowl med kyckling, pico de gallo, guacamole och ris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Burritobowl

  • 1 kycklingfiléer
  • ½ röd paprika
  • ½ squash
  • ½ dl råris
  • 1 salladshuvuden
  • ½ burk svarta bönor
  • 70 g majs
  • ½ avokado

Marinad

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¼ lime, saften
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ tsk spiskummin
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk stött chili
  • ¼ tsk paprika

Pico de gallo

  • 125 g tomater
  • ¼ knippa koriander
  • ½ färsk jalapeno
  • ½ liten gul lök
  • ½ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Pressa vitlöken och vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Dela upp den i två skålar. Låt kyckligen marinera i den ena skålen i kylskåpet i cirka 30 min.
  • Strimla röd paprika och skiva squash och låt marinera i den andra skålen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt och stek grönsakerna vid hög värme i ett par minuter tills de fått färg.
  • Hacka tomater, koriander, chili och gul lök fint. Rör ihop med limesaft, salt och peppar.
  • Skär salladen grovt och dela upp i 4 skålar. Toppa med ris, bönor, majs, avokado i skivor, pico de gallo, stekta grönsaker och kyckling i skivor.