Grönkålssoppa med potatis, lax och rågbrödskrutonger

30 minuter
411 kcal

En soppa för de dagar då du är på jakt efter något nyttigt och gott, som samtidigt är budgetvänligt! Prova själv vår grönkålssoppa och få en ny favorit på listan.

Grönkålssoppa med potatis, lax och rågbrödskrutonger

EN ENKEL VARDAGSSOPPA – det blir en ny favorit!

© wichmann+bendtsen

Grönkålssoppa med potatis, lax och rågbrödskrutonger

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ stor gul lök
  • 1½ fett vitlök
  • 125 g potatis
  • ½ l grönsaksbuljong
  • 125 g grönkål
  • 1 dl mellanmjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Rågbrödskrutonger:

  • 50 g rågbröd
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk torkade örter

Lax:

  • 150 g laxfilé
  • ½ msk extra virgin olivolja

Servering:

  • Färsk basilika

Så gör du

  • Lägg olja, hackad lök och pressad vitlök i en kastrull och stek ett par minuter.
  • Tillsätt skalad potatis i tärningar och buljong, och koka upp soppan. Låt sjuda i 20 min tills potatisen är mör.
  • Skär rågbröd i tunna, små bitar. Fördela på en bakplåt och droppa över olja och salta och peppra över bitarna.
  • Placera laxen i en ugnsfast form, pensla med olja och strö över lite salt och peppar.
  • Baka både rågbröd och lax i cirka 15 min vid 175 g varmluft.
  • Tillsätt grovhackad grönkål och låt soppan koka ett par minuter. Mixa soppan och tillsätt mjölk, salt och peppar. Låt soppan sjuda ett par minuter.
  • Servera soppan med lax, rågbrödskrutonger och färsk basilika på toppen.

TIPS! Vill du ha det vegetariskt är soppan också god med äppeltärningar och rostade pumpafrön som pynt.