Grön squashpizza med pesto och kronärtskockshjärtan

30 minuter
442 kcal

Du har säkert redan testat pizza på blomkålsbotten, men har du testat squashbotten? Få det smarriga receptet på en grön pizza med pesto här.

Pizza

Grön squashpizza med pesto och kronärtskockshjärtan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 1 pizza

Botten

  • 2 squash
  • 50 g mozzarella, riven
  • 1 ägg
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tsk svartpeppar, färskmald

Pesto

  • 40 g pinjekärnor
  • 3 näve basilika
  • ½ dl extra jungfruolja
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesanost, riven
  • 1 fett vitlök, anpassa mängden efter smak
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Topping

  • 2 näve spenat
  • 100 g grillade kronärtskockshjärtan
  • 1 salladslök
  • 8 gröna oliver
  • 30 g fetaost
  • 1 näve basilika

Så gör du

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Mixa alla ingredienserna till peston. Häll den i ett glas och ställ åt sidan.

  3. Riv squash fint och pressa ut vätska ur den. Lägg den rivna squashen i en skål med de övriga ingredienserna till bottnen och rör ihop.

  4. Fördela degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 min. Den ska vara gyllenbrun och fast.

  5. Sänk till 200 grader. Lägg på 2 msk pesto, spenat, kronärskockshjärtan, salladslök, oliver och fetaost på bottnen och grädda i 5 min.

  6. Servera pizzan med lite färsk basilika på toppen.