Grillspett med räkor och chili-olja

Grillat smakäventyr med vannameiräkor och olja av chili, lime, honung och olivolja.

13 juli 2016 av I FORM

4 personer

4 träspett
800 g vannameiräkor


Chili-limeolja:

3 limefrukter (ca 4 msk limesaft)
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk extra jungfruolivolja
1 tsk lönnsirap eller akaciahonung
Lite havssalt
Lite nymalen svartpeppar


Garnering:

1 tsk rivet limeskal


Tillagning

Lägg träspetten i vatten i 15 minuter och sätt på ugnen på 200 grader.

Pressa 3 obehandlade limefrukter i en apelsinpress så att du får 4 msk limesaft. Hacka chilin ultrafint och riv vitlöken fint.

Tillsätt chili och vitlök i en skål, tillsätt limesaften och resten av ingredienserna från chili-limeoljan och vispa ihop det hela. Du kan också mixa oljan om du vill ha den ännu starkare. Tina räkorna, torka av dem lätt med hushållspapper och stick ett träspett igenom. Pensla räkorna med oljan och grilla dem i ugnen i 10 minuter. Riv lite limeskal över räkorna före servering.

Servera räkorna tillsammans med en sallad, t ex frisésallad, halva San Marzano-, cocktail- eller körsbärstomater - och ljust grovt bröd.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar