Tomatsoppa med chili och pepparrotsgrädde

En het tomatsoppa som sparkar igång smaklökarna och värmer hela kroppen.

4 personer

1 rödlök
2 tsk extra jungfru olivolja
2 röda paprikor
1 röd chili
Havsalt
2 burkar krossade tomater
1 liter kyckling- eller örtbuljong
1 bukett timjan, binds med ett bomullssnöre
1 msk kallpressad rapsolja
nymalen svartpeppar

Topping

1 dl kesella blandad med 1 msk kallpressad rapsolja
1 bit pepparrot
havsalt, nymalen vitpeppar och en nypa ljust råsocker
1 bunt vattenkrasse

  • Skär löken i skivor och sautere dem i olja tils de är mjuka. Skär paprika och chili i småbitar. Tilsätt det i grytan, blanda och tilsätt 2 tsk salt.
  • Häll tomater och buljon i kastrullen och lägg i timjanbuketten. Låt soppan sjuda i 20 minuter.
  • Ta upp timjanbuketten. Mixa soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda kesella med ultrafinriven pepparrot, salt, peppar och en nypa sockar.
  • Servera soppan med krämen och vattenkrasse.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background