Grillat kycklingspett med nektarinrelish och spetskål

30 minuter
391 kcal

Detta recept på kycklingspett med tillbehör kan lagas på bara 30 minuter, och passar både till vardags och när du får gäster på helgen.

Kycklingen kan både grillas i ugnen eller på grillen.

© wichmann+bendtsen

Grillat kycklingspett med tillbehör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 rödlök
  • Extra jungfruolja
  • ½ röd chili
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk rörsocker
  • 2 nektariner
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 kycklingfiléer
  • Träspett
  • 100 g frisésallad
  • 100 g spetskål, gärna lila

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Topping

  • Ev citronmeliss

Så gör du

  • Skär lök i väldigt fina skivor och stek dem mjuka och blanka i 1 msk olja. Skär chilin fint och tillsätt den till löken.

  • Häll i vinäger och socker och låt koka upp tills sockret är upplöst.

  • Skär nektariner i fina klyftor, lägg i dem och låt relishen sjuda tills vinägern har kokat in. Smaksätt med salt och peppar.

  • Rosta pumpakärnor lätt i en torr panna tills de smätter. Ringla olivolja över, salta och lägg dem sedan på lite hushållspapper.

  • Skär kycklingen i mindre bitar, blanda med olja, krydda och stek dem. Sätt kycklingbitarna på träspett.

  • Skär salladen i stycken och kålen i strimlor. Vispa ihop dressingen.

  • Lägg upp kycklingen bredvid relishen med sallad, kål och pumpakärnor. Ringla dressing över och pynta ev med lite citronmeliss.

Näringsinnehåll per portion: