Mandelmaränger med marinerade nektariner och vaniljkräm

30 minuter
388 kcal

På bara 30 minuter kan du servera dessa läckra mandelmaränger med nektariner. Hoppas det ska smaka!

Dessert med maränger

Enkla och läckra mandelmaränger

2 personer

½ vaniljstång
2 dl kvarg
1 tsk + 2 msk fläder­saft, koncentrerad
½ citron, saften
2 nektariner
2 äggvitor
En nypa havssalt
50 g ljust rörsocker
*50 g mandlar

Topping:
Lakritspulver
Ev röd skogssyra, eller
citronmeliss eller mynta

Så gör du mandelmaränger med nektariner

  • Skrapa ut vaniljfrön ur stången. Lägg stången åt sidan och blanda fröna med kvarg och 1 tsk flädersaft.
  • Gör en marinad av 2 msk flädersaft, vaniljstång och citronsaft.
  • Skär nektariner i fina klyftor och lägg dem i marinaden. Ställ vaniljkräm och frukt kallt i ett par timmar.
  • Sätt ugnen på 175°C, inte varmluft. Vispa äggvitorna halvstyva med salt. Tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten är helt styv och det bildas ”fågelnäbbar” när du lyfter upp vispen ur skålen.
  • Hacka mandlarna och vänd försiktigt ner dem i äggvitorna.
  • Fördela smeten i fyra klickar på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i 20 minuter och låt marängerna svalna på galler innan servering.
  • Servera med mari­nerade nektariner och vaniljkräm. Strö lakritspulver över krämen och dekorera marängerna med skogssyra.

TIPS!

Prova att grädda marängerna med hasselnötter istället för mandlar eller byt ut nektarinerna mot bär.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 388 kcal
Protein: 20,2 g
Kolhydrater: 46,9 g
Fett: 14,1 g
Kostfibrer: 3,8 g

Enkla och läckra mandelmaränger

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ vaniljstång
  • 2 dl kvarg
  • 1 fläder­saft, koncentrerad
  • ½ citron, saften
  • 2 nektariner
  • 2 äggvitor
  • 1 nypa havssalt
  • 50 g ljust rörsocker
  • 50 g mandlar

Topping

  • Lakritspulver
  • Ev röd skogssyra, eller citron­meliss eller mynta

Så gör du mandelmaränger med nektariner

  • Skrapa ut vaniljfrön ur stången. Lägg stången åt sidan och blanda fröna med kvarg och 1 tsk flädersaft.
  • Gör en marinad av 2 msk flädersaft, vaniljstång och citronsaft.
  • Skär nektariner i fina klyftor och lägg dem i marinaden. Ställ vaniljkräm och frukt kallt i ett par timmar.
  • Sätt ugnen på 175°C, inte varmluft. Vispa äggvitorna halvstyva med salt. Tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten är helt styv och det bildas ”fågelnäbbar” när du lyfter upp vispen ur skålen.
  • Hacka mandlarna och vänd försiktigt ner dem i äggvitorna.
  • Fördela smeten i fyra klickar på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i 20 minuter och låt marängerna svalna på galler innan servering.
  • Servera med marinerade nektariner och vaniljkräm. Strö lakritspulver över krämen och dekorera marängerna med skogssyra.

TIPS Prova att grädda marängerna med hasselnötter istället för mandlar eller byt ut nektarinerna mot bär.