Marinerade kycklingspett med grönsaker

30 minuter
342 kcal

Saftiga, läckra grillspett med kyckling och grönsaksstavar med misodipp. Varsågod, då är middagen serverad. Smaklig måltid!

Tallrik med grillspett och grönsaker.

Marinerade kycklingspett med grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 träspett

Misodipp

  • 4 msk miso, sojabönpasta
  • 1 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tahini
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • 1 msk akaciahonung

Marinerad kyckling

  • 2 dl teriyakisås
  • 4 msk risvinäger
  • 4 tsk sesamolja, mörkrostad
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 2 msk akaciahonung
  • 300 g kycklingfilé

Grönsaker

  • 150 g bladselleri
  • 150 g morot
  • 150 g gurka
  • 150 g kinarädisa
  • 2 tsk sesamfrön, vita och svarta

Så gör du

  • Blötlägg två träspett i 10 minuter.

  • Rör ihop misodippen och smaksätt. Vispa ev i lite vatten för att få önskad konsistens. Ställ dippen kallt.

  • Gör en marinad av teriyaki, ris­­vinäger, sesamolja, ingefära och honung.

  • Skär kycklingen i stora tärningar och vänd runt dem i marinaden.

  • Sätt ugnen på 180 grader. Trä på kycklingen på de två spetten och grilla i ugnen i totalt ca 12 minuter. Vänd på dem efter 6 minuter.

  • Koka ihop lite av marinaden under tiden och pensla spetten med den när de kommer ut ur ugnen.

  • Skär bladselleri och morot i stavar och strimla gurka och kinarädisa i en grönsaksstrimlare (alternativt kan du använda ett rivjärn). Lägg upp grönsakerna och strö sesamfrön över. Servera misodipp till.

TIPS! Marinera gärna i god tid Om det är möjligt så marinera gärna kycklingen 2–8 timmar innan du ska laga middag. Det ger extra smak och gör köttet mörare.