Röd sallad med grillad kyckling

Spännande rätt med bland annat jordgubbar.

4 april 2009 av I FORM

2 personer

4 tomater
150 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blandad sallad
2 stora kycklingbröst


Tillbehör:
100 g grovt bröd


Från ditt baslager:

Salt
Peppar
Olja (gärna valnötsolja)
Äppelcidervinäger


Tillagning:
Gnid in kycklingbrösten med salt och peppar. Stek dem i en grillpanna eller grilla över kol i cirka 20 minuter totalt, tills de är genomstekta.

Skölj tomater, jordgubbar, hallon och sallad. Hacka salladen och tomaterna. Vänd ner de röda bären i salladen tillsammans med tomaterna.

Blanda olja, salt, peppar och äppelcidervinäger till en marinad som hälls över salladen. Servera den direkt tillsammans med de nystekta kycklingbrösten samt grovt bröd.

Sund bonus

En hög halt av immunförsvarsstärkande E-vitamin hör till rättens främsta kvaliteter. Därutöver får du också rikligt med folsyra och C-vitamin.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar