Lax med potatis och broccoli

Hittar du inte sparrisbroccoli i din lokala butik, går det lika bra med vanlig broccoli.

© wichmann+bendtsen

Grillad lax med potatis, tomater och sparrisbroccoli

Sund och färgglad middagsmat. Här får du receptet på en festmåltid som bara tar 30 minuter att laga.

2 september 2019 av Anne Larsen

Grillad lax med potatis, tomater och sparrisbroccoli

2 personer 

250 g potatis, små
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
300 g lax
2 tsk extra jungfruolja till ev stekning
200 g sparrisbroccoli
Kallpressad rapsolja
100 g körsbärstomater
2 salladslökar
En liten näve basilika
En näve dill
1 lime, saften

Så gör du

  • Skrubba potatisarna, badda dem torra och skär i halvor eller kvartar. Gnid dem med rapsolja och krydda med salt och peppar. Baka dem i 200 grader i 20 min.
  • Ta bort skinnet från laxen och grilla eller stek dem i olivolja i ca 10 min.
  • Skär av ändarna på sparrisbroccolin och lägg i kokande, lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i 2 min. Låt den rinna av.
  • Skär tomater i halvor och salladslök i skivor.
  • Lägg upp den grillade eller stekta laxen med ljummen potatis, tomater, salladslök och basilika. Toppa med sparrisbroccoli och dill, och pressa lime över.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 487 kcal 
Protein: 36 g 
Fett: 25 g
Kolhydrater: 33 g 
Kostfibrer: 6 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar