Grillad lax med potatis, tomater och sparrisbroccoli

30 minuter
487 kcal

Sund och färgglad middagsmat. Här får du receptet på en festmåltid som bara tar 30 minuter att laga.

Lax med potatis och broccoli

Hittar du inte sparrisbroccoli i din lokala butik, går det lika bra med vanlig broccoli.

© wichmann+bendtsen

Grillad lax med potatis, tomater och sparrisbroccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g potatis, små
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 300 g lax
  • 2 tsk extra jungfruolja till ev stekning
  • 200 g sparrisbroccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • En liten näve basilika
  • En näve dill
  • 1 lime, saften

Så gör du

  • Skrubba potatisarna, badda dem torra och skär i halvor eller kvartar. Gnid dem med rapsolja och krydda med salt och peppar. Baka dem i 200 grader i 20 min.
  • Ta bort skinnet från laxen och grilla eller stek dem i olivolja i ca 10 min.
  • Skär av ändarna på sparrisbroccolin och lägg i kokande, lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i 2 min. Låt den rinna av.
  • Skär tomater i halvor och salladslök i skivor.
  • Lägg upp den grillade eller stekta laxen med ljummen potatis, tomater, salladslök och basilika. Toppa med sparrisbroccoli och dill, och pressa lime över.