Grillad färsbiff med blomkål, radicchio och rädisor

30 minuter
471 kcal

Grillen kan användas året runt och ger maten en läcker smak. Här får du receptet på grillad färsbiff med tillbehör. Smaklig måltid!

Tallrik med färsbiff och blomkål

Grillad färsbiff med blomkål, radicchio och rädisor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk smör
  • 350 g nötfärs med låg fetthalt
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 4 radicchiosalladsblad, alternativt spetskål, hjärtsallad eller isbergssallad
  • 1 näve vattenkrasse eller persilja
  • 100 g rädisor

Så gör du

  • Dela blomkålen i fyra delar. Värm oljan i en gjutjärnsgryta, lägg i smöret, låt det brusa upp och stek kålen ett par minuter. Sänk värmen, lägg på locket och låt blomkålen steka klart i 10 min på medelvärme.

  • Forma två biffar av färsen, krydda dem med salt och peppar och grilla dem.

  • Gör i ordning sallad och vattenkrasse.

  • Skär rädisorna på längden i tunna skivor, gärna på ett mandolinjärn.

  • Lägg upp blomkål och rädisor i radicchioblad, och lägg biffar och vattenkrasse vid sidan av.