Färsbiff med stekta grönsaker
Piffa upp den traditionella färsbiffen med stekta grönsaker och tomatconcassé. Middagen tar bara 30 minuter att laga.
Piffa upp den traditionella färsbiffen med stekta grönsaker och tomatconcassé. Middagen tar bara 30 minuter att laga.
2 personer
8 tomater
1 msk dijonvinägrett**
300 g kalv- eller nötfärs, max 10 % fett
Extra jungfruolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
½ spetskål
200 g broccoli i stora buketter
Citron
1 dl extrafina ärter
Kallpressad rapsolja*
*Dijonvinägrett
1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Näringsinnehåll i färsbiff med grönsaker per portion
Energi: 508 kcal
Protein: 42,6 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrater: 26,8 g
Kostfiber: 10,3 g