Färsbiff med stekta grönsaker

30 minuter
508 kcal

Piffa upp den traditionella färsbiffen med stekta grönsaker och tomatconcassé. Middagen tar bara 30 minuter att laga.

Tallrik med färsbiff och grönsaker.

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

2 personer

8 tomater
1 msk dijonvinägrett**
300 g kalv- eller nötfärs, max 10 % fett
Extra jungfruolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
½ spetskål
200 g broccoli i stora buketter
Citron
1 dl extrafina ärter
Kallpressad rapsolja*

*Dijonvinägrett
1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  • Vänd tärningarna i 1 msk vinägrett.
  • Forma 2 biffar och “hacka” till dem på bägge sidor.
  • Gnid med olivolja och stek/grilla dem.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar under tiden.
  • Skär spetskålen fint på ett mandolinjärn.
  • Stek den i 2 tsk olivolja, lägg i broccolibuketterna och fortsätt steka.
  • Salta kålen lätt och pressa lite citron över.
  • Häll kokande vatten över ärterna, salta lätt och droppa i rapsolja, koka upp och häll av.
  • Lägg upp färsbiffen med ärter och tomatconcassé – och kål vid sidan av.

Näringsinnehåll i färsbiff med grönsaker per portion

Energi: 508 kcal
Protein: 42,6 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrater: 26,8 g
Kostfiber: 10,3 g

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 tomater
  • 1 msk dijonvinägrett*
  • 300 g kalv- ellernötfärs, max 10 % fett
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ spetskål
  • 200 g broccoli i stora buketter
  • Citron
  • 1 dl extrafina ärter
  • Kallpressad rapsolja

*Dijonvinägrett

  • 1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
  • fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
  • konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, tabort kärnorna och skär tomatkötteti tärningar.

  • Vänd tärningarna i 1msk vinägrett.

  • Forma 2 biffar och“hacka” till dem på bägge sidor.

  • Gnid med olivolja och stek/grilladem.

  • Krydda med salt ochnymalen svartpeppar under tiden.

  • Skär spetskålen fint på ettmandolinjärn.

  • Stek den i 2 tskolivolja, lägg i broccolibuketternaoch fortsätt steka.

  • Salta kålen lättoch pressa lite citron över.

  • Häll kokande vatten över ärterna,salta lätt och droppa i rapsolja,koka upp och häll av.

  • Lägg uppfärsbiffen med ärter och tomatconcassé– och kål vid sidan av.