Tallrik med färsbiff och grönsaker.
© Wichmann+bendtsen

Färsbiff med stekta grönsaker

Piffa upp den traditionella färsbiffen med stekta grönsaker och tomatconcassé. Middagen tar bara 30 minuter att laga.

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

2 personer

8 tomater
1 msk dijonvinägrett*
300 g kalv- eller nötfärs, max 10 % fett
Extra jungfruolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
½ spetskål
200 g broccoli i stora buketter
Citron
1 dl extrafina ärter
Kallpressad rapsolja

*Dijonvinägrett
1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  • Vänd tärningarna i 1 msk vinägrett.
  • Forma 2 biffar och “hacka” till dem på bägge sidor. 
  • Gnid med olivolja och stek/grilla dem.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar under tiden.
  • Skär spetskålen fint på ett mandolinjärn.
  • Stek den i 2 tsk olivolja, lägg i broccolibuketterna och fortsätt steka.
  • Salta kålen lätt och pressa lite citron över.
  • Häll kokande vatten över ärterna, salta lätt och droppa i rapsolja, koka upp och häll av.
  • Lägg upp färsbiffen med ärter och tomatconcassé – och kål vid sidan av.

Näringsinnehåll i färsbiff med grönsaker per portion

Energi: 508 kcal
Protein: 42,6 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrater: 26,8 g
Kostfiber: 10,3 g

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

8 tomater

1 msk dijonvinägrett*

300 g kalv- ellernötfärs, max 10 % fett

Extra jungfruolja

Havssalt

Nymalen svartpeppar

½ spetskål

200 g broccoli i stora buketter

Citron

1 dl extrafina ärter

Kallpressad rapsolja

*Dijonvinägrett

1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,

fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under

konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, tabort kärnorna och skär tomatkötteti tärningar.
  • Vänd tärningarna i 1msk vinägrett.
  • Forma 2 biffar och“hacka” till dem på bägge sidor.
  • Gnid med olivolja och stek/grilladem.
  • Krydda med salt ochnymalen svartpeppar under tiden.
  • Skär spetskålen fint på ettmandolinjärn.
  • Stek den i 2 tskolivolja, lägg i broccolibuketternaoch fortsätt steka.
  • Salta kålen lättoch pressa lite citron över.
  • Häll kokande vatten över ärterna,salta lätt och droppa i rapsolja,koka upp och häll av.
  • Lägg uppfärsbiffen med ärter och tomatconcassé– och kål vid sidan av.

Näringsinnehåll i färsbiff med grönsaker per portion

Energi: 508 kcal

Protein: 42,6 g

Fett: 28,3 g

Kolhydrat: 26,8 g

Kostfiber: 10,3 g

Middag på 30 minuter

1. Spenatpasta med räkor 2. Grillburgare med grönsaker 3. Grön sparrissoppa med räkor och dill 4. Spenatpaj med tomat 5. Salade Nicoise 6. Kycklingsallad 7. Ugnsbakad lax med pesto 8. Risotto med ärter, kyckling och ärtskott 9. Fiskrullader med morötter och kål 10. Rökt lax med stekt spetskål 11. Biff med lätt mosad potatis och sallad 12. Äggrullar med lax och spenat 13. Squashpasta med räkor och vita bönor 14. Fullkornspasta med fänkål och räkor 15. Kalvbiff med örtkryddat potatismos 16. Sallad med kyckling och äpplen 17. Pasta med tonfisk, kapris och oliver 18. Het chilisoppa med kidneybönor 19. Färsbiff med stekta grönsaker 20. Morotssoppa med röda linser 21. Fläskkotlett med quinoa och broccoli 22. Kyckling och kål i curry 23. Rödkålssallad med rödbetor och bönor 24. Kyckling med rotsaker och tomater 25. Bakad lax med grönkål 26. Chili con carne med kalvkött och majs 27. Rödspätta med päron och citron 28. Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja 29. Kyckling med gremolata och palmkål 30. Lammfilé med potatis och palmkål 31. Tonfisk med bakad rödlök och quinoa 32. Kålhotdog med nyttig fyllning 33. Rödspätta med broccoli och tomat 34. Kycklingsallad med äpple och citrus 35. Rödbetsomelett med rökt lax 36. Pasta med grov valnötspesto 37. Lammfilé på fänkålspuré med sallad 38. Kyckling på sötpotatismos 39. Currysoppa med räkor och mango 40. Bakad lax med rödkålsråkost 41. Bakad torsk med tre sorters ärter 42. Coq au vin med sötpotatismos 43. Kycklingsallad med jordgubbar 44. Marinerade kycklingspett med grönsaker 45. Tonfiskburgare med syltlök och ingefära 46. Quinoasallad med kyckling och tomat 47. Sparris med kycklinglår i lufttorkad skinka 48. Krämig broccolisoppa med räkor 49. Paprikasoppa med bönor och squash 50. Fläskfilé i wok med blomkål och jordnötter 51. Kalv med potatis, jordgubbar och broccoli 52. Värmande och god pumpasoppa 53. Omelett med röd paprika och dragon 54. Grillad svärdfisk med sötsur paprikarelish 55. Vintersallad med grönkål, blomkål och rödbetor 56. Välsmakande kikärtsgryta 57. Skinkschnitzel med äpple, kål och nötter 58. Cashewkyckling med fullkornsnudlar och grönt 59. Thaisoppa med räkor och shiitakesvamp 60. Löksoppa med ostbröd 61. Kyckling och blomkål i kryddig kokossås med ris 62. Jordärtskockssoppa med rödbetschips 63. Potatissallad med ärter och parmaskinka 64. Frittata med sparris och parmesan 65. Omelett med svamp och örtkryddor 66. Köttbullar med rödkålssallad och matdinkel 67. Bakad torsk med rödbets­carpaccio och vita bönor 68. Rödbetssoppa med kvarg 69. Rödbetsråkost med vita bönor 70. Biff stroganoff med vitkål 71. Kryddstark kycklingsoppa 72. Vit fisk med päron, rucola och potatistärningar 73. Fläskfilé med ärter, ärtskott och fullkornspasta 74. Spetskålssallad med kyckling, jordgubbar och hasselnötter 75. Spaghetti med chilitomatsås 76. Sesamkyckling 77. Lax med quinoa, sparris & hallon 78. Kalvstek med persika, ostronskivling och potatis 79. Sallad med äpple, fetaost och sojabönor 80. Omelett med ärter, parmaskinka och parmesanost 81. Rökt öring med potatis, rädisor och krasse 82. Amerikansk kycklingsallad med ranchdressing 83. Gröna pannkakor med kräftstjärtar och avokado 84. Omelett med cheddar och spetskålsråkost 85. Spaghetti med tonfisk, tomater och rödlök 86. Spröd Caesarsallad med kyckling 87. Pasta med lax, sparris och dill 88. Blomkålssoppa med örtkryddor 89. Barbequekotlett med glaserade morötter 90. Ugnsstekt kycklingfilé med pärldinkelsallad 91. Kokossoppa med lax och ingefära 92. Bönsallad med kryddiga köttbullar 93. Citronkyckling med spenatmos och rödlöksrelish 94. Torsk med rosmarinpotatis 95. Pastasallad med potatis, bönor och pesto 96. Krämig broccolisoppa med kyckling och parmesanost 97. Broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost 98. Morotssoppa med köttbullar 99. Betsoppa med äpple och pepparrot 100. Färska vårrullar med räkor och grönt 101. Grillat kycklingspett med nektarinrelish och spetskål 102. Quinoa-tabbouleh med gurka och pumpakärnor 103. Sallad på blomkål och broccoli med bacon och rödlök 104. Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök 105. Mexikansk räksalsa 106. Buljong med kyckling, ärter, bönor och örter 107. Pasta med avokadopesto och bakade tomater 108. Grillad lax med potatis, tomater och sparrisbroccoli 109. Currysoppa med räkor och gurkmeja 110. Ljummen biffsallad med paprika och chili 111. Sensommarsallad med blåbär, valnötter och feta 112. Spenatsoppa med kyckling 113. Grillad färsbiff med blomkål, radicchio och rädisor 114. Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill 115. Omelett med tomater och riven blomkål 116. Spenatsallad med kyckling, rosa grape och rostade mandlar 117. Kycklinglår med quinoa-tabbouleh 118. Kalvkött i wok med massor av grönt 119. Laxkotlett med broccoli och fullkornspasta 120. Kyckling med spetskål och mangold 121. Torsk med spenat, pumpa och sparrisbroccoli 122. Köttbullar med bakade rödbetor och quinoa 123. Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar