Färsbiff med stekta grönsaker

30 minuter
508 kcal

Piffa upp den traditionella färsbiffen med stekta grönsaker och tomatconcassé. Middagen tar bara 30 minuter att laga.

Tallrik med färsbiff och grönsaker.

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

2 personer

8 tomater
1 msk dijonvinägrett**
300 g kalv- eller nötfärs, max 10 % fett
Extra jungfruolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
½ spetskål
200 g broccoli i stora buketter
Citron
1 dl extrafina ärter
Kallpressad rapsolja*

*Dijonvinägrett
1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  • Vänd tärningarna i 1 msk vinägrett.
  • Forma 2 biffar och “hacka” till dem på bägge sidor.
  • Gnid med olivolja och stek/grilla dem.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar under tiden.
  • Skär spetskålen fint på ett mandolinjärn.
  • Stek den i 2 tsk olivolja, lägg i broccolibuketterna och fortsätt steka.
  • Salta kålen lätt och pressa lite citron över.
  • Häll kokande vatten över ärterna, salta lätt och droppa i rapsolja, koka upp och häll av.
  • Lägg upp färsbiffen med ärter och tomatconcassé – och kål vid sidan av.

Näringsinnehåll i färsbiff med grönsaker per portion

Energi: 508 kcal
Protein: 42,6 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrater: 26,8 g
Kostfiber: 10,3 g

Färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 tomater
  • 1 msk dijonvinägrett*
  • 300 g kalv- ellernötfärs, max 10 % fett
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ spetskål
  • 200 g broccoli i stora buketter
  • Citron
  • 1 dl extrafina ärter
  • Kallpressad rapsolja

*Dijonvinägrett

  • 1 msk dijonsenap vispas med 0,5 dl vitvinsvinäger och en nypa havssalt,
  • fyll på med 1 dl extra jungfruolja och 1 dl kallpressad rapsolja – under
  • konstant vispning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Så lagar du färsbiff med grönsaker och tomatconcassé

  • Skär tomaterna i fjärdedelar, tabort kärnorna och skär tomatkötteti tärningar.

  • Vänd tärningarna i 1msk vinägrett.

  • Forma 2 biffar och“hacka” till dem på bägge sidor.

  • Gnid med olivolja och stek/grilladem.

  • Krydda med salt ochnymalen svartpeppar under tiden.

  • Skär spetskålen fint på ettmandolinjärn.

  • Stek den i 2 tskolivolja, lägg i broccolibuketternaoch fortsätt steka.

  • Salta kålen lättoch pressa lite citron över.

  • Häll kokande vatten över ärterna,salta lätt och droppa i rapsolja,koka upp och häll av.

  • Lägg uppfärsbiffen med ärter och tomatconcassé– och kål vid sidan av.


De mest lästa artiklarna just nu
Kostråd

Kan man äta havregrynsgröt till middag?

Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Nyttiga snacks

Så tacklar du kvällssuget

Styrkeövningar

1. december

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Motivation till träning

Därför bör du komma 5 minuter innan passet börjar – och andra tips till gymmet

Psykologi

Varför kan jag inte känna igen människor?

Välbefinnande

Bindväven – 8 övningar som stretchar och masserar

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen