Biff och bakade rotfrukter

30 minuter
597 kcal

30 minuter. Längre tid tar det inte att laga och servera en läcker middag bestående av köttfärsbiffar och bakade rotfrukter. Smaklig måltid!

Tallrik med biff och tillbehör

Biff och bakade rotfrukter med parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g jordärtskockor
  • 1 stora rödbetor
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 knippa rosmarin
  • 4 fett vitlöksk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 250 g kalvfärs, mager
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 msk parmesanost, finriven
  • 2 citronklyftor

Så lagar du köttfärsbiffar med tillbehör

  • Skrubba jordärtskockorna och skär dem i fina klyftor. Skala rödbetorna och skär även dem i klyftor.
  • Lägg jordärtskocks- och rödbetsklyftorna i en stor skål med rapsolja, rosmarin, fyra vitlöksklyftor med skal, salt och peppar. Blanda allt. Lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 25 min eller tills det är mjukt.
  • Forma två biffar av kalvfärsen och stek dem i olivolja i en non-stick-panna.
  • Lägg upp rotfrukterna med parmesanost samt en citronklyfta och en biff bredvid.