Tallrik med biff och tillbehör
© wichmann+bendtsen

Biff och bakade rotfrukter

30 minuter. Längre tid tar det inte att laga och servera en läcker middag bestående av köttfärsbiffar och bakade rotfrukter. Smaklig måltid!

25 januari 2019 av Anne Larsen

Biff och bakade rotfrukter med parmesan

2 personer

400 g jordärtskockor
1½–2 stora rödbetor
2 msk kallpressad rapsolja
1 knippe rosmarin
4 vitlöksklyftor
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
250 g kalvfärs, mager
2 tsk extra jungfruolja
2 msk parmesanost, finriven
2 citronklyftor

Så lagar du köttfärsbiffar med tillbehör

  • Skrubba jordärtskockorna och skär dem i fina klyftor. Skala rödbetorna och skär även dem i klyftor.
  • Lägg jordärtskocks- och rödbetsklyftorna i en stor skål med rapsolja, rosmarin, fyra vitlöksklyftor med skal, salt och peppar. Blanda allt. Lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 25 min eller tills det är mjukt.
  • Forma två biffar av kalvfärsen och stek dem i olivolja i en non-stick-panna.
  • Lägg upp rotfrukterna med parmesanost samt en citronklyfta och en biff bredvid.

TIPS! Laga ev en extra stor portion bakade rotfrukter och kyl ner. De är goda i matlådan och mättar faktiskt lite mer än varma rotfrukter.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 597 kcal
Protein: 40,2 g
Fett: 23,6 g
Kolhydrater: 60 g
Kostfibrer: 7,9 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar