Fylld aubergine och tomatsallad

40 minuter
497 kcal

Vill du äta mindre kött? Prova då vår läckra, fyllda aubergine med en fräsch tomatsallad till.

Fylld aubergine

FYLLD AUBERGINE Du kommer inte att sakna köttet!

© Skovdal Nordic

Fylld aubergine och tomatsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 auberginer
  • 1 bakpotatis, 300 g
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 2 tomater
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Lite extra jungfruolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 20 basilikablad
  • 50 g fetaost
  • ½ msk balsamicoglace

Så lagar du fylld aubergine med tillbehör

  • Halvera auberginerna på längden och baka dem i ca 15 min i 200 grader.
  • Skala och tärna potatisen och koka tärningarna mjuka.
  • Koka quinoa.
  • Skär tomater i tärningar och hacka lök och vitlök fint.
  • Stek lök och vitlök i lite olja i en panna, blanda ner den kokta potatisen och stäng av värmen.
  • Holka ur auberginerna och hacka aubergineköttet. Blanda potatisblandningen med auberginekött, tomat, quinoa, hackad rosmarin från en kvist samt salt och peppar.
  • Fyll i skalen, strö rosmarinblad från en kvist över och baka i 10 min på 225 grader.
  • Skär körsbärstomater och rödlök till salladen i klyftor och blanda med basilikablad och smulad fetaost.
  • Lägg upp salladen och droppa balsamicoglace över. Ät de fyllda auberginerna till.

TIPS! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept