Fylld aubergine
Fylld aubergine

Du kommer inte att sakna köttet!

© Skovdal Nordic

Fylld aubergine och tomatsallad

Vill du äta mindre kött? Prova då vår läckra, fyllda aubergine med en fräsch tomatsallad till.

26 februari 2019 av Inge Skovdal

Fylld aubergine och tomatsallad

2 personer

2 auberginer
1 bakpotatis, 300 g
2 dl quinoa, kokt
2 tomater
1 lök
3 vitlöksklyftor
Lite extra jungfruolja
2 kvistar rosmarin
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
400 g körsbärstomater
1 rödlök
20 basilikablad
50 g fetaost
½ msk balsamicoglace

Så lagar du fylld aubergine med tillbehör

  • Halvera auberginerna på längden och baka dem i ca 15 min i 200 grader.
  • Skala och tärna potatisen och koka tärningarna mjuka.
  • Koka quinoa.
  • Skär tomater i tärningar och hacka lök och vitlök fint.
  • Stek lök och vitlök i lite olja i en panna, blanda ner den kokta potatisen och stäng av värmen.
  • Holka ur auberginerna och hacka aubergineköttet. Blanda potatisblandningen med auberginekött, tomat, quinoa, hackad rosmarin från en kvist samt salt och peppar.
  • Fyll i skalen, strö rosmarinblad från en kvist över och baka i 10 min på 225 grader.
  • Skär körsbärstomater och rödlök till salladen i klyftor och blanda med basilikablad och smulad fetaost.
  • Lägg upp salladen och droppa balsamicoglace över. Ät de fyllda auberginerna till.

Tips! Gillar du stark mat kan du blanda i 1 tsk chilipulver i fyllningen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 497 kcal
Protein: 19,1 g
Fett: 9 g
Kolhydrater: 93,2 g
Kostfibrer: 17,1 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar