Fish and chips med grön dipp

45 minuter
696 kcal

Här får du I FORMs nyttiga version av klassikern fish and chips, så du kan få in lite mer fisk på menyn på ett väldigt gott sätt. Smaklig måltid!

Fat med stekt fisk, morot, potatis och dressing samt skål med sallad av blomkål

GOD MIDDAG FÖR HELA FAMILJEN - Fish and chips med grön dipp

© wichmann+bendtsen
Fat med stekt fisk, morot, potatis och dressing samt skål med sallad av blomkål

Fish and chips med grön dipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Pommes:

  • 400 g potatis och morötter
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Fiskh:

  • 300 g torsk eller sej
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 30 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 40 g panko,alternativt vanligt ströbröd
  • Olja till stekning
  • 1 citron

Sallad:

  • 250 g blomkål
  • 50 g sallad, t ex babyspenat
  • 100 g ärtor
  • ½ citron, saften
  • Saltade pumpafrön

Dipp:

  • 2 msk dill
  • 2 msk persilja
  • 2 dl skyr
  • ½ citron, saften
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär potatis och morötter i stavar. Vänd i olja, salt och peppar. Baka i 40 min.
  • Skär fisken i bitar och salta och peppra. Vänd i mjöl, vispat ägg och ströbröd.
  • Stek i olja, 5 min på varje sida.
  • Skär blomkålen i tunna skivor på ett mandolinjärn, vänd med sallad och ärtor.
  • Droppa lite citronsaft på salladen och toppa med pumpafrön, salt och peppar.
  • Hacka persilja och dill fint. Vänd i skyr tillsammans med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera fisk med pommes, sallad, dipp, citronklyftor och ev lite örter.

TIP! Har du gott om tid så skala och skär massor av potatis och morötter, och frys ner. Du kan lägga den i ugnen direkt från frysen – de behöver bara ett par minuter längre än när de är färska. Du kan kontrollera temperaturen på oljan genom att sticka trä-änden på en tändsticka i oljan. Om oljan bubblar upp runt stickan är den klar.