Fish and chips

40 minuter
475 kcal

Nu kan du äntligen njuta fish and chips med gott samvete - I FORMs fish and ships innehåller bara hälften av kalorierna som det klassiska receptet.

Fish and chips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g potatis
  • 150 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar
  • ½ dl persilja
  • 250 g fiskfiléer (4 st)
  • 2 msk grovt rågmöl
  • 2 tsk sesamfrön
  • 10 g smör
  • 1½ msk pickels
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 msk tjock yoghurt
  • 5 kapris
  • ½ citron
  • 300 g broccoli

Tillagning

Skär potatis, selleri och morötter i grova stänger, vänd dem i olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vänd dem sedan i grovhackad persilja. Doppa fiskfiléerna i en blandning av rågmjöl och sesamfrön och stek dem sedan gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda pickels, majonnäs och yoghurt och smaka av med hackad kapris. Servera rätten med citronklyftor och ångade broccolibuketter.