Fish and chips

40 minuter
475 kcal

Nu kan du äntligen njuta fish and chips med gott samvete - I FORMs fish and ships innehåller bara hälften av kalorierna som det klassiska receptet.

Fish and chips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g potatis
  • 150 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar
  • ½ dl persilja
  • 250 g fiskfiléer (4 st)
  • 2 msk grovt rågmöl
  • 2 tsk sesamfrön
  • 10 g smör
  • 1½ msk pickels
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 msk tjock yoghurt
  • 5 kapris
  • ½ citron
  • 300 g broccoli

Tillagning

Skär potatis, selleri och morötter i grova stänger, vänd dem i olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vänd dem sedan i grovhackad persilja. Doppa fiskfiléerna i en blandning av rågmjöl och sesamfrön och stek dem sedan gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda pickels, majonnäs och yoghurt och smaka av med hackad kapris. Servera rätten med citronklyftor och ångade broccolibuketter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background