Enkelt och gott recept på grön långkål

20 minuter

Vi har hittat en nyttig, enkel och läcker version av julens gröna långkål. Och den tar nästan ingen tid att laga.

Det finns massor av recept på julens gröna långkål. Nästan varje familj har ett eget recept. Men det kanske är dags att prova en ny variant än den du brukar göra? Med det här receptet för fyra personer behöver du inte lägga mer än 20 minuter på att laga din gröna långkål. Den är förmodligen också lite piggare i smaken än vad du är van vid.

Grön långkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g smör
  • 4 msk brun farin
  • 500 g hackad grönkål (färsk eller tinad fryst)
  • dl grädde, kaffegrädde eller växtbaserad grädde
  • Salt
  • En djup stekpanna

Så gör du:

  • Smält smöret i den djupa stekpannan
  • Tillsätt brun farin
  • Bryn grönkålen och kom ihåg att sänka värmen
  • Låt rätten sjuda i 5–10 minuter
  • Tillsätt grädden
  • Smaka av med salt
  • Servera den läckra långkålen varm

Receptet är mycket enkelt och du behöver inte så lång tid för att laga långkål som du kanske tror. Har du koll på resten av julmaten? Här hittar du även ett superenkelt recept på rödkål.

Smaklig måltid!

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder