Så botar du baksmällan efter julbordet

Vill du gärna dricka alkohol till julbordet och slippa baksmälla efteråt? Här är de bästa tipsen till dagen efter!

Kvinna med huvudvärk håller sig för huvudet med ena handen och har ett vattenglas i andra handen.

Kraftig huvudvärk, illamående, kräkningar, trötthet och andra obehagligheter är inte helt ovanligt dagen efter ett julbord med lite väl mycket alkohol. Men med de här smarta tipsen kan du faktiskt både dricka snaps och annan alkohol utan att må pyton dagen efter.

Du har säkert hört att det är viktigt att få i sig rikligt med vätska när du dricker alkohol. En bra tumregel är att dricka ett glas vatten för varje glas alkohol du dricker – ett glas vin, ett glas vatten, ett glas öl, ett glas vatten, osv.

Men det finns också smarta tips för när skadan redan ÄR skedd! Kolla bara här!

Ät ingefära

Ingefära hjälper mot ditt illamående. Lägg några skivor i en kopp kokande vatten och drick det varma ingefärsteet. Tillsätt ev lite färskpressad apelsin eller citron – så blir teet friskare i smaken OCH du ger kroppen en C-vitaminboost.

Håll huvudet kallt

En kall, våt handduk eller en ispåse på pannan hjälper mot din huvudvärk. Ditt huvud kan nämligen både kännas tungt och febrigt. Och då hjälper det med något kallt på pannan.

Drick massor av vatten

Du vet säkert detta redan. Om du vill bli av med din huvudvärk ska du dricka massor av vatten. Alkoholen gör nämligen att kroppen utsöndrar massor av vatten, som vi egentligen behöver. Det gör faktiskt att hjärnan skrumpnar en aning. Och vätska botar den värsta huvudvärken.

Ta en tupplur

Din kropp är trött efter ett julbord med alkohol. Därför är det helt okej att ta en tupplur dagen efter. På så vis undviker du också att lägga märke till både illamående och huvudvärk när du sover. Och kanske är baksmällan helt borta när du vaknar.

Ät huvudvärkstabletter

Om du inte blir av med baksmällan på annat sätt kan både huvudvärkstabletter och annat smärtstillande kanske hjälpa dig. Kom dock ihåg att fortfarande dricka massor av vatten. Då försvinner baksmällan snabbare.

Ha det så trevligt!