Enkel och nyttig chili con carne

30 minuter
576 kcal

I vardagen har man sällan tid att gå runt och smutta på ett glas rödvin medan grytan puttrar på spisen. Därför dukar vi upp med en enkel och nyttig chili con carne, som är klar på en halvtimme utan att kompromissa med smaken!

Chili con carne

GÖR GÄRNA DUBBLA PORTIONER – rätten smakar ännu bättre dagen efter.

© Skovdal Nordic

Enkel och nyttig chili con carne

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g nötfärs
  • 2 fett vitlök
  • 1 röd chili utan kärnor
  • 1 rödlök
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk kakao
  • ½ tsk stött koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ burk bönmix
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk körsbärstomater, alternativt krossade tomater
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 små fullkornstortillabröd
  • 2 msk Grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 näve färsk koriander

Så gör du

  • Stek köttet i en stekpanna vid hög värme och krydda med finhackad vitlök, chili och lök samt paprika, kakao, koriander och spiskummin.
  • Häll bort lagen från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg i bönor och tomater till köttet och låt rätten sjuda i 5 min.
  • Skär tortillabröden i små trekanter och rosta dem spröda i ugnen eller i brödrosten.
  • Servera chili con carne med tortillabröd, grekisk yoghurt och strö på färsk koriander på toppen.

TIPS! Om du älskar starka rätter kan du bara slänga i mer chili.