Chili con carne med majskolv

30 minuter
556 kcal

Chili con carne är en säker vinnare på middagsbordet. Särskilt när den kombineras med en saftig majskolv – prova själv!

Chili con carne med majskolv

CHILI CON CARNE — på bara 30 minuter!

© wichmann+bendtsen

Chili con carne med majskolv

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gul lök, stor
  • 4 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 200 g nötfärs, max 3 % fett
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 20 g mörk choklad med minst 70 % kakao
  • 140 g vita bönor från burk
  • 2 majskolvar, små
  • Ett par kvistar bredbladig persilja
  • 6 msk skyr

Så gör du

  • Skär löken i små tärningar och stek i olja. Krydda lätt med salt och peppar, lägg i färsen och rör runt. Lägg i krossade tomater.
  • Skär paprikan i små tärningar och chilin i tunna skivor. Lägg ner dem i grytan, rör runt och låt det sjuda med en skvätt vatten i 15 min. Smaka av med salt, peppar och choklad.
  • Lägg i de vita bönorna och låt rätten bli varm. Smaka av igen, ev med lite mer chili.
  • Ta bort blad och trådar från majskolvarna och koka dem i lättsaltat vatten i 7 min.
  • Skär persiljan och servera din chili con carne med skyr och grovhackad persilja.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background