Nyttiga recept Middag Indisk chi... Indisk chicken korma 30 minuter 557 kcal Sugen på indiskt? Testa den här krämiga korman som tilltalar alla sinnen samtidigt som du får massor av protein för få kalorier. På bara 30 min! Av Signe Moesby Leth 20 april 2023 KORMA – fantastisk rätt från det indiska köket. © wichmann+bendtsen Indisk chicken korma Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ stor gul lök 250 g kycklingfilé ½ msk extra virgin olivolja ½ paprika 1 fett vitlöksklyftor 1 msk ingefära ¾ msk garam masala ½ tsk gurkmeja ¼ tsk kanel ¼ tsk kardemumma ½ tsk chiliflagor Havssalt Svartpeppar, nymalen ½ burk kokosmjölk 25 g tomatpuré ¼ lime, saften Blomkålsris ½ stort blomkålshuvud ½ msk extra virgin olivolja ½ fett vitlöksklyfta ¼ tsk havssalt Topping 25 g cashewnötter ½ näve färsk koriander Gör så här Skär löken fint och skär kycklingen i tärningar. Stek bägge delar i olja i 5 min tills kycklingen har fått färg. Tillsätt finskuren paprika, pressad vitlök, finriven ingefära och kryddor. Ge det ett par minuter till. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp. Sänk värmen och låt rätten sjuda under lock i 15 min. Riv blomkål fint. Stek i cirka 5 min på en stekpanna med olivolja, pressad vitlök och salt. Servera chicken korma med blomkålsris, hackade cashewnötter och koriander. TIPS Den här rätten är också god med naanbröd och raita till. KycklingBlomkål