Indisk chicken korma

30 minuter
557 kcal

Sugen på indiskt? Testa den här krämiga korman som tilltalar alla sinnen samtidigt som du får massor av protein för få kalorier. På bara 30 min!

chicken korma

KORMA – fantastisk rätt från det indiska köket.

© wichmann+bendtsen

Indisk chicken korma

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ stor gul lök
  • 250 g kycklingfilé
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ paprika
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • ¾ msk garam masala
  • ½ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemumma
  • ½ tsk chiliflagor
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ burk kokosmjölk
  • 25 g tomatpuré
  • ¼ lime, saften

Blomkålsris

  • ½ stort blomkålshuvud
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ¼ tsk havssalt

Topping

  • 25 g cashewnötter
  • ½ näve färsk koriander

Gör så här

  • Skär löken fint och skär kycklingen i tärningar. Stek bägge delar i olja i 5 min tills kycklingen har fått färg.
  • Tillsätt finskuren paprika, pressad vitlök, finriven ingefära och kryddor. Ge det ett par minuter till.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp. Sänk värmen och låt rätten sjuda under lock i 15 min.
  • Riv blomkål fint. Stek i cirka 5 min på en stekpanna med olivolja, pressad vitlök och salt.
  • Servera chicken korma med blomkålsris, hackade cashewnötter och koriander.

TIPS Den här rätten är också god med naanbröd och raita till.